MHP, ENGELLİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAK

SİYASET

MHP, ENGELLİLERİN SORUNLARINI MECLİSE TAŞIYACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Alperen Durmaz, yeni yılın ilk meclis toplantısında gündemine alınması amacıyla engelli bireylerin taleplerine yönelik önerge hazırladıklarını açıkladı.

MHP olarak engeli bireylerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Durmaz, "Engelliler Yasası kapsamında ve diğer mevzuatlarla engelli haklarını geliştirme ve engellileri sosyal yaşama dahil etme konusunda Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapacaklarımızın ne kadar önem arz ettiğinin farkındayız. Belediyelerin sorumluluğunun, engellilerin yaşadıkları bölgede pratik hayata dair karşılaştıkları zorluklarla sınırlı olmadığı düşüncesindeyiz. Bu yüzden engellilere dair bakışın son yıllarda sağlık temelli yaklaşımdan toplumsal yaklaşıma doğru değiştiğini göz önüne alırsak, bu esas ve bilinçte ilçemizde bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Engelli dostu bir belediye markasını kazanmak arzusuyla Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin haklı taleplerini belediyemiz meclisine taşımaktan onur duyuyoruz" dedi.

Konu hakkında Sapanca Belediye Meclisi'ne önerge vereceklerini ifade eden Durmaz, önergede şu ifadelerin yer alacağını belirtti:

Engelliler üzerine çalışmalar ve araştırmalar son dönemlerden itibaren sağlık temelli bakıştan toplumsal yaklaşıma doğru değişmektedir ve bu değişim ile birlikte kamu hizmeti verenlerin sorumlulukları da artmaktadır. Bu aşamada engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması adına yasal düzenlemelerle birlikte kamu hizmeti veren yerel birimlere büyük sorumluluklar yüklenmiştir. Fakat engellilere karşı söz konusu birimlerin sorumlulukları engellilerin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmakla bitmiyor.

Toplum içerisinde zaten türlü eşitsizliklere ve ayrımcılığa maruz kalan engelli bireylerin bunun üstüne belediye hizmetlerinden de eşit şekilde yararlanamamaları sorunları daha da derinleştirmektedir. Bu aşamada engellilerin yaşamın tüm aşamalarına katılabilmesi için belediyemiz olarak üzerimize düşen sorumluluğu kanunların bize yüklediği misyon çerçevesinde yerine getirmeliyiz.

Belediyecilik faaliyetlerinin sosyal belediyecilik ilkesinde yürütülmeye çalışıldığı ve bu düsturun esas kabul edildiği zamanımızda İlçemiz sakinlerinin ilçemizin imkanlarından eşit şekilde yararlanmalarını sağlamak belediyemiz asli görevlerindendir.

Tüm bu beyanlar ışığında Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin ilçemiz sahilinden mekan tahsisi gibi haklı taleplerinin belediyemiz başkanlığınca meclis gündemine taşınmasını ve bu önemli konu hakkında meclisimizin değerli fikirleri ile gereken aşamada meclisimizce Belediye Başkanımız Özcan Özen'e yetki ve sorumluluğun verilmesini saygılarımla talep ederim."