BAŞKAN ÖZEN ANKARA'DA

SİYASET

BAŞKAN ÖZEN ANKARA'DA

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca, düzenlenen 18 ülkeden 44 temsilcinin yer aldığı "Uluslararası Yerel Yönetimlerde 6. Kadın Şurası" programına katıldı.

Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası Ankara ATO Congresium'da gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'in de aralarında yer aldığı Sakarya heyeti de hazır bulundu.

Şurada Bosna-Hersek, KKTC, Makedonya, Sırbistan, Endonezya, Nijer, Ürdün, Cibuti, Filistin, Afganistan, Irak, Kenya, Somali, Moldova, Özbekistan, Kırgızistan, Arnavutluk ve Norveç yerel yönetimlerinden temsilciler, bazı bakanlar ile kadın bakan yardımcıları, milletvekilleri ve parti teşkilatı mensupları da yer aldı.

YEREL YÖNETİMLERİ HİZMET BİRİMİ HALİNE GETİREN AK PARTİ'DİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan şurada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin kadınların en aktif olması gereken alanların başında geldiğinin altını çizerek, "İstanbul gibi şehrin belediye başkanlığını yapmış kardeşiniz olarak bunun ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum" dedi.

Yerel yönetimlerin faaliyetlerinin doğrudan insan hayatına dokunan, fert fert, her gün, herkesin içinde olduğu çalışmalar olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kırsal kesimde insanlar hayatlarını belki bir şekilde kendileri devam ettirebilir ancak şehirde mutlaka yerel yönetimlerin desteğine, altyapısına, hizmetlerine ihtiyaç vardır. Nüfusun önemli bir bölümünün şehirlerde yaşamaya başladığı günümüzde, belediyelerin oynadığı rol giderek artıyor. Türkiye'de yerel yönetimleri gerçek anlamda birer hizmet birimi haline getiren partimiz, AK Parti'dir. Belediyeleri ve il özel idarelerini, kaynak, yetki ve inisiyatif bakımından güçlendirerek, bugünkü düzeylerine biz kavuşturduk. Büyükşehir uygulaması ile şehirlerimize temel altyapı hizmetlerinin bütüncül bir anlayışla verilebilmesini sağladık. Yerel yönetimler alanındaki reformlarımızı, önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Gerek geldiğimiz seviye gerekse hedeflediğimiz yer bakımından, yerel yönetimlerle ilgili her konuda kadınlarımızın daha güçlü desteğine ihtiyacımız bulunuyor."

Belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık gibi görevlerde kadınlar ne kadar etkin olursa sorunların çözümünün de o derece kolaylaşacağını ifade eden Erdoğan, siyasetin ve çalışma hayatının diğer alanları gibi yerel yönetimlerde de kadın elinin ve zarafetinin değdiği her konuda çok daha güzel hizmetler ortaya çıkacağını anlattı.

Erdoğan, esasen bunun dünyanın her yerinde görülebilen bir gerçek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün aramızda bulunan diğer ülkelerden gelmiş olan yerel yöneticilerimiz bunun ispatıdır. Sizlerin öncülüğü, liderliği ve yol göstericiliği sayesinde yerel yönetimlerde görev üstlenen kadın sayısının giderek artacağına inanıyorum.

Kadın yerel yöneticiler olarak aranızda geliştireceğiniz iş birliği, özellikle bu gücünüze güç katacaktır. Nitekim, Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ile Endonezya Surabaya Belediyesi arasındaki kardeşlik Antlaşması'nı örnek bir iş birliği adımı olarak görüyorum ve 'hayırlı olsun' diyorum, tebrik ediyorum."

Erdoğan, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi ve katkı veren herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Şura'ya katılan yerel yöneticilerle toplu fotoğraf çektirdi.