ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILDI

GÜNCEL

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILDI

Özel Doğa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği bünyesinde açıldı.

Kırkpınar Mahallesi'nde gerçekleşen açılışa; Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Spor Müdürü Mehmet Uçar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rehabilitasyon merkezi ile Sapanca'da bir eksiği gidermeyi amaçladıklarını belirten Kurum Müdürü Hüseyin Emrah Aydoğan, "Derneğimiz Sapanca'da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ücretsiz özel eğitim rehabilitasyon merkezi olmadığı bilinci ile hareket ederek, bu eksiği gidermek istemiştir. Bugün açılan kurumumuzda dezavantajlı gruplardan, zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli çocuklar ve yetişkin bireyler ücretsiz olarak faydalanacaktır" dedi.

Merkezde verilecek eğitimler hakkında da bilgiler veren Aydoğan, "Rehabilitasyon merkezimizde genel eğitimlerin haricinde duyu bütünleme, dil ve konuşma terapisi eğitimleri verilecek. En yakın zamanda bedensel engelli bireylere de fizyoterapist istihdam ederek hizmet vereceğiz" diye konuştu.

Hiçbir çocuğun eğitimsiz kalmaması gerektiğini belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ise "Rehabilitasyon hizmetlerinin kişinin bedensel ve ruhsal yönden başkalarına bağımlı olmadan yaşamasını sağlamak amacıyla düzenlenen sağlık hizmetleridir. Devletimizin sağlık alanında sunduğu imkanlar sayesinde engelli kardeşlerimizin yüzü artık gülüyor. Verilen bakım ücretleriyle daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdüren kardeşlerimiz için bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum. Rehabilitasyon merkezimizin hayırlı olmasını diliyor, kurulumunda emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından açılış kurdelası Kaymakam Bayar, Başkan Özen ve MHP'li Meclis Üyesi Elif Saral Uzun tarafından kesildi.