''SAPANCA'DA BULUŞURUZ'' KARMA RESİM SERGİSİ

GÜNCEL

''SAPANCA'DA BULUŞURUZ'' KARMA RESİM SERGİSİ

"Sapanca'da Buluşuruz" isimli karma resim sergisi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi'nde açıldı.

Sanatın Sapanca'da kendine daha fazla yer bulması amacıyla böyle bir sergi düzenlediklerini belirten Sapanca Çocuk Derneği Başkanı Nazire Öztunalı, "Sapancalı sanatseverlerin de bu eserleri görmesi amacıyla Sakarya'lı sanatçı dostlarımızdan eserlerini Sapanca'da sergilemek için bir talepte bulunduk. Üniversitemizden de yer tahsisi istedik. Sağ olsunlar hepsi çok yardımcı oldu" dedi.

Sergide görülmeye değer çok güzel eserler olduğuna dikkat çeken Öztunalı, şunları kaydetti:

"Gerçekten buradaki eserlerin oluşturulmasında ve sergilenmesinde büyük bir emek var. Ancak sergimize kendi ilçemizden katılım dışardan gelen misafirlerimize oranla çok düşük. Sapanca çok güzel bir yer ve doğal güzellikleri ile tüm sanatçıları besliyor. Sapanca'dan çok daha fazla sanatçı çıkarmamız lazım. Biz Sapanca Çocuk Derneği olarak bu amaçla resim kursları açarak çocuklarımızın gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Sapanca'nın doğal güzelliklerini tuvallerine yansıtan çocuklar yetiştirmeliyiz."

Sapanca ve Sapanca dışından 23 ressamın eserlerinin yer aldığı "Sapanca'da Buluşuruz" isimli karma resim sergisi, Turizm Fakültesi fuaye alanında 6 Aralık tarihine kadar açık kalacak.