ERTUĞ'UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNCEL

ERTUĞ'UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Ertuğ, yayımladı yazılı bir mesajlar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Her yıl olduğu gibi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizde de coşkuyla kutlandığını belirten Ertuğ, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Maalesef her yıl engelli vatandaşlarımızın sayısı artmaktadır.

Ülkemizde 10 milyonu aşkın, ilçemiz de ise yaklaşık 200 engelli vatandaşlarımız yasamaktadır.

Bilindiği gibi geçen yıl belediyemize başvurarak engelli asansörlü araç ve engelli çocuk parkı kazandırdık. Sahil şeridinde engelli tuvaleti yapılması konusunda da çalışmalarımız sürüyor.

3 seneyi aşkın sürdür mücadele ettiğimiz Sağlık Bakanlığına bağlı rehabilitasyon merkezi ve engelli bireylere sosyal tesis projemiz için tekrar Ankara ya gidip yetkililerle görüşeceğiz. Ayrıca engelsiz kafe içinde girişimlerimizi yaptık belediyemiz olumlu karşıladı haber bekliyoruz.

Ben ve ekibim hiçbir projemizden geri adım atmayacağız. Engelli vatandaşlarımız ne kadar çok sosyal hayatta yer alırsa, yerel yönetimler de o kadar engelli bireyleri göz önüne alarak şehirleri bizlere göre inşa ederler. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü en kalbi duygularımla kutlar her geçen gün biz engellilerin önlerindeki engellerin azalmasını yüce Allah'tan niyaz ederim."