BASKETBOL, ŞİMDİ TAM ZAMANI

SPOR

BASKETBOL, ŞİMDİ TAM ZAMANI

Sapanca Ayyıldız Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Uçar, "Çocuğunuzu teknoloji batağından çıkarmak için fiziksel bir aktivite arıyorsanız, basketbol erkek veya kız çocuğunuzun erken yaşta başlayabileceği bir spordur" dedi.

Ayyıldız GSK Basketbol altyapı takımları çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sapanca Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen çalışmalar haftada iki gün Çarşamba ve Cumartesi günleri gerçekleşiyor.

Tüm ailelere çocuklarını sporla tanıştırmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Uçar, "Doğdukları andan itibaren teknoloji ile büyüyen çocuklar gelişme çağlarına geldiklerine tam bir teknoloji bağımlısı haline geliyor. Bu durum çocukların fiziksel ve psikolojik gelişimlerini oldukça kötü sonuçlar doğururken birçok hastalığın ve sağlıksız bir hayatın başlamasına neden oluyor" dedi.

Basketbolun çocuklar için erken yaşta başlanabilecek bir spor olduğu hatırlatan Uçar, "Çocuğunuzu teknoloji batağından çıkarmak için fiziksel bir aktivite arıyorsanız, basketbol erkek veya kız çocuğunuzun erken yaşta başlayabileceği bir spordur. Basketbol oynamak, çocukların yeni arkadaşlar edinme avantajını sağlayarak temel koordinasyon ve takım kurma becerilerini öğrenmelerine yardımcı olur. Çocuğunuzun temel basketbol becerileri ile genç yaşta başlamasını sağlamak, sadece egzersizi teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda yaşamın ilerleyen saatlerinde aktif kalmak için de temel oluşturur" diye konuştu.

Uçar konuşmasının sonunda ise çocuklarını basketbol ile tanıştırmak isteyen ailelerin Sapanca Spor Salonuna başvuru yapabileceğini belirtti.