VALİDEN SAPANCA'DA OKUL ZİYARETİ

GÜNCEL

VALİDEN SAPANCA'DA OKUL ZİYARETİ

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sapanca Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesini ziyaret etti.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede'nin de hazır bulunduğu ziyarette Okul Müdürü Zafer Levent Soyhan tarafından okul hakkında bilgiler verildi.

Soyhan, Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümlerinin bulunduğu okullarında 15 öğretmen, 3 idareci ile 165 öğrenciye eğitim hizmeti verildiğini, Hasta Yaşlı Bakım/Bulaşıcı Hastalıklar konularında 2 adet Erasmus projesi gerçekleştirdiklerini ve atletizm ile badminton dallarında çeşitli aktiviteler yaptıklarını söyledi.

9, 10 ve 12. sınıflarda derslere katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, hem öğretmenlerle hem de öğrencilerle derslerde işlenen konular hakkında bir süre sohbet etti.

"SINAV SİSTEMİNİN DEĞİŞMESİ BAŞARILI OLANLARI ETKİLEMEZ"

12. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersine girerek öğrencilere çeşitli sorular yönelten Vali Ahmet Hamdi Nayir, "İnsanın en önemli özelliği elbette ki konuşabilmesidir. Konuşmanın yegane aracı dildir. Her derste olduğu gibi bu dersinizde de dersin önemini kavrayarak işe başlayınız.

Kafanıza hiçbir olumsuz örneği almadan geleceğe odaklanmanızı istiyoruz. Sınav sistemleri değişebilir, siz başarılı iseniz değişen sistemde de başarınız devam eder. Sizin başarınıza göre sistem oluşur, onun için ümidinizi asla kırmayın. Gençlere en çok lazım olan şey ümittir, siz ümidinizi yitirmeden işinizi severek yapın. Eğer bir meslekte en iyisini yapmak için uğraş verirseniz, mutlaka aranan bir kişi olursunuz. Gittiğiniz yere fayda sağladığınız sürece sizi baş tacı yaparlar. Meslek önemli, bir mesleğe erkenden atılmak daha da önemlidir, bizler bu konuda Meslek Liselerimizi önemsiyoruz. Şu an aramızda bulunan Kaymakamımız Bilgehan Bey de, sizler gibi bir Sağlık Meslek Lisesi mezunuymuş, onun vardığı noktanın sizlere de bir ufuk vermesini diliyoruz" dedi.

"İYİ EĞİTİM ALABİLMENİZ İÇİN HERKES GAYRET GÖSTERİYOR"

9. sınıf Biyoloji dersinde herkesin sevdiği ve istediği meslek dalında öğrenim görmesinin önemine değinerek dersin konusu vitaminler üzerine bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, "İleride icra edeceğiniz mesleğinizde bu dersin faydasını göreceksiniz. Okul idarecileriniz, öğretmenleriniz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Kaymakamlıklarımız ve Valilik olarak herkes, daha iyi bir eğitim alabilmeniz için büyük bir gayret içerisindeler. Bu saydıklarımız da aileleriniz kadar sizleri düşünüyorlar, buna emin olun. Burada olduğu gibi gittiğimiz her okulda gençlerimizin kendilerine olan güvenlerini gördükçe, bizler de mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu.

"TARİHE YÖN VEREN BİR MİLLETİZ"

12. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersinde öğretmenle edebiyat terimi üzerine bir süre sohbet eden Vali Nayir, "Edebiyat dediğimiz zaman, güzel söz söyleme sanatı hikaye, roman ve şiir gibi konular aklımıza geliyor. Şu an derste hayatını öğrendiğiniz ünlü Türk Bilgini Kaşgarlı Mahmut'un Divanü Lügati't Türk adlı eseri her ne kadar 'Türk Dilleri Sözlüğü' olarak bilinse de o dönemin hayatını, günlük yaşamını anlatan, öğreten önemli bir kaynaktır. Dünya üzerinde birçok milletin tarihinin 1000 yılına damga vuran böyle bir eseri yoktur" şeklinde konuştu.

"SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPARSANIZ YORULMAZSINIZ"

Ebe Yardımcılığı bölümü 12. sınıfta İngilizce dersine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Meslek eğitimi alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Hayata erkenden başlayıp, hayattaki yerinizi belirleyecek tercihi yapmışsınız. İnşallah bu işi gelecekte de severek yaparsınız. Büyük filozoflardan Konfüçyüs; 'Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız' demiş. Ünlü Filozof hiç yorulmadığını, çünkü sevmediği hiçbir işi yapmadığını belirtmiş. Sizler de yorulmamak için sevdiğiniz işi yapın, bununla birlikte mutluluğu da yakalamış olursunuz. Hayatta başarılı olmanın gereklerinden bir tanesi de 2. ya da 3. bir dil bilmekten geçiyor. Derste öğrendiğiniz kadarıyla yetinmeden o dille yayın yapan radyoları dinleyip TV'leri izleyebilirsiniz, kitaplar okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Başka bir dil, üniversite dahil hayatınızın her alanında sizlere çok lazım olacak. Mesela Yüksek Lisans yapmak istediğinizde, sizlerden öncelikle dil puanı isteyecekler. Bugün ne kadar çok ilgi duyup öğrenmeye ne kadar hevesli olursanız, gelecekte o kadar rahat edersiniz. Dil nankördür derler, tekrar edilmedikçe unutulmaya da çok açıktır" dedi.

Vali Nayir daha sonra ise öğretmenlerle toplantı düzenleyerek talep ve düşüncelerini dinledi. Tüm öğretmenlere görevlerinde ve hayatlarında başarılar dileyen Nayir, daha sonra ilçeden ayrıldı.