GÖLDE SU SEVİYESİ HIZLA AZALIYOR

GÜNCEL

GÖLDE SU SEVİYESİ HIZLA AZALIYOR

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu kaynağı olarak kullandığı Sapanca Gölü, mevsimsel kuraklıkla birlikte çekilmeye devam ediyor.

SU SEVİYESİ 17 SANTİM DÜŞTÜ

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre; 28 Ekim'de 31.57 metre olan göl suyu seviyesi 11 Kasım' da 31.56 metre, 26 Kasım'da ise 31.40 metre olarak ölçüldü. SASKİ'nin sürekli olarak su aldığı gölün su seviyesindeki düşüş İSU'nun da su almaya başlaması ve mevsimsel kuraklık sebebiyle hız kazandı.

GEÇEN YIL DAHA AŞAĞIDAYDI

Sapanca Gölü'nde su seviyesi düşüklüğü hızlanmış olsa da geçen yılın verileri çok daha kötü bir grafik çiziyor. 11 Kasım 2018'de gölün su seviyesi 31.16 metre, 26 Kasım 2018'de ise 31.11 metre olarak kayıtlara geçti.

EN DÜŞÜK EN YÜKSEK SEVİYE

Maksimum derinliği 51 metre olan Sapanca Gölü'nde en düşük su seviyesi 1972 yılında yaşanmış ve seviye 29 metre 90 santime kadar düşmüştür. Gölün en yüksek seviyesi ise kayıtlara 32 metre 29 santim olarak geçmiştir.

2.5 MİLYON TON SU YUVACIK'A POMPALANDI

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, mevsimsel kuraklık nedeniyle 11-25 Kasım tarihleri arasında Sapanca Gölü'nden toplam 2 milyon 554 bin metreküp suyun Yuvacık Barajı'na pompalandığını açıkladı.

YAĞMUR YAĞSA DA DEVAM EDECEK

Genel Müdür Sağlık, su seviyesinin 8 milyon metreküpe düştüğü barajda yağmurlar başlasa da Sapanca Gölü'nden su alınmaya devam edileceğini belirtti.

4 POMPA ÇALIŞIYOR

Barajında su seviyesinin 8 milyon metreküpe düşmesinin ardından 2006 yılında yapılan Sapanca Gölü'nden baraja su pompalayacak 4 pompayı devreye soktuklarını söyleyen Genel Müdür Sağlık, "Kocaeli abonelerini, susuz bırakmamak ve dönüşümlü su kesintisi uygulamamak için B Planımızı devreye soktuk. 4 pompanın günlük ortalama 215 bin metreküp debi suya karşılık aylık maliyeti KDV dahil 2 Milyon 150 Bin TL oldu" dedi.

* Sapanca Gölü hakkında detaylı bilgilere, özel olarak hazırladığımız Sapanca Gölü sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Sayfaya gitmek için tütfen buraya tıklayınız.