ADIYAMAN KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

SİYASET

ADIYAMAN KADINA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ

CHP Sapanca Kadın Kolları Başkanı Ayfer Adıyaman 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajında Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün tarihçesi hakkında bilgiler veren Adıyaman, 25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria Mirabel'in cesetleri bir uçurumun dibinde bulundu. Mirabel kardeşlerin, tecavüz edilerek vahşice öldürüldüğü ortaya çıktı ve onlar diktatörlüğe karşı mücadelenin sembolü oldu. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesine karar verildi" dedi.

CHP olarak şiddete maruz kalan kadınların her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Adıyman, "Şiddet suçtur, kadına şiddet ise çok daha büyük suçtur. Son yıllarda hükümetin uygulamış olduğu yanlış politikaların sonucu şiddet oranı çok daha fazla artmıştır. Her geçen gün kadınlarımız çocuklarının gözleri önünde katledilmektedir. Bizler CHP Sapanca Kadın Kolları olarak şiddete hayır diyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman şiddete maruz kalan kadınlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.