KOMŞU SAPANCA SUYUNU BEĞENMEMİŞ!

GÜNCEL

KOMŞU SAPANCA SUYUNU BEĞENMEMİŞ!

Kocaeli'de bulunan Yuvacık Barajı'nın su seviyenin azalmasıyla Sapanca Gölü'nden su takviyesi yapılırken, Kocaelili vatandaşlar suyu tadının değiştiği yönünde Kocaeli su ve Kanalizasyon İdaresi'ne şikayette bulundu.

51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi 10 milyon 60 bin metreküpe düşünce baraja Sapanca Gölü'nden su takviyesi yapılmaya başlandı.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gölden Pazartesi günüden itibaren su alınırken, günlük 120 ton Kocaeli'ye su pompalanıyor.

Bir haftadır Sapanca Gölü'nden su alınırken, Kocaelili vatandaşlar da İSU'ya suyun tadının değiştiği yönünde şikayetlerde bulundu.

Şikayetler üzerine açıklama yapan İSU, "Yuvacık Barajı'nda suyun azalmasından dolayı Sapanca Gölü'nden de su alınmaya başlanmıştır. Alınan suyun sıcaklık değeri ve kaynağının değişiminden dolayı su tadında değişiklik hissedilebilmektedir. Yönetmeliklere uygun olan suyumuzu gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz" ifadelerini kullandı.