''SIR'' İSİMLİ SERGİ 13 ARALIK'TA SAPANCA'DA

GÜNCEL

''SIR'' İSİMLİ SERGİ 13 ARALIK'TA SAPANCA'DA

Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu'nun "SIR" isimli sergisi, 13 Aralık 2019 tarihinde Sapanca A Diamond The Hotel'de açılacak.

"SIR" isimli sergi, yıllardır aynı atölyede resim çalışmalarını sürdüren sanatçıların iki yıldır yaptıkları eserlerden bir seçkiyle oluşturuldu.

İçlerinde olan duyguları tuvale döken iki sanatçı Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu 3. ortak sergileriyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Sırrın ne yargılanmaya nede yorumlanmaya ihtiyaç duyduğunu, ihtiyaç duyduğu asıl şeylerin anlaşılma ve özümsenme olduğunu belirten Dilşad Atasoy, "Tutsaktır içimizde, rahat durmaz, zorlar bizi, acı verir. Dışarı çıkmak, görünür olmak, özgürleşmek ister. Bu yönüyle belki de en büyük düşmanımızdır. Yaşarsınız, biriktirirsiniz,  beklersiniz, direnirsiniz ve bir gün gelir bırakıverirsiniz ortalığa... Size ait olan, herkes tarafından görünür olur, özgürdür, sizden bağımsızdır artık. Sır öyle bir şey ki bence, saklayabilene değil, anlayabilene anlatılmalıdır. Resim yaparak derinleşmek, kendini ifade etmek, tuvale kendini açmak ve onunla dışa açılmak bir ifşa ediştir diye düşünüyorum. Kim bilir, belki de kendimiz tutamadığımızdan, tutması için başkalarına anlattığımız bir sırdır resim" dedi.

Günsu Saraçoğlu ise açıklamasında, "Resim yaparak içindekileri aktarmak bir ifade etme biçimi elbette. Tuvalde onu somutlaştırıp, görünür kılıyoruz. Hepimiz bir çemberin içindeyiz, çemberin çevresini sonsuza kadar dönebiliriz. Ama çemberin içinde olduğumuzu bilmek, ancak ondan kurtulduğumuzda görebileceğimiz bir şeydir. İşte bu nedenle daima sorguluyorum, hem kendimi hem dünyayı. Anlamaya, çözmeye ve ifade etmeye çabalıyorum. Önce kendimi anlamaya, kendi sırlarıma ermeye çalışıyorum. Kendimizin sırrına erdiğimizde yaşamın sırrına ermek mümkün olacaktır belki de. Bunun gerçekleşmesi için benim yöntemim, resim yapmak, resimle kendimi ifade etmek diyebilirim" sözlerine yer verdi.

Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu'na ait, çeşitli boyutlarda 20 eserin yer aldığı sergi, 13 Aralık 2019 ile 13 Şubat 2020 tarihleri arasında Sapanca A Diamond Hotel'de görülebilir.