ZEYTİNYAĞI KALİTE KRİTERLERİNİ ÖĞRENDİLER

GÜNCEL

ZEYTİNYAĞI KALİTE KRİTERLERİNİ ÖĞRENDİLER

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi "Duyusal Analiz ve Zeytinyağı Tadımı" konulu seminer düzenledi.

SUBÜ Sapanca Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Gastronomi Sohbetleri'nin üçüncüsü "Duyusal Analiz ve Zeytinyağı Tadımı" başlığıyla gerçekleşti.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya'nın konuşmacı olarak katıldığı seminerde zeytin ve zeytinyağının fiziksel ve kimyasal özellikleri, kalite kriterleri ve zeytinyağı üretim aşamaları gibi konularına ilişkin bilgileri fakülte öğrencileri ve akademisyenleriyle paylaşıldı.

Zeytinyağı tadımının gerçekleştirildiği etkinlikte, öğrenciler ve akademisyenler zeytinyağının kalite kriterlerine ilişkin yorumlarını da paylaştı.

Etkinlik sonunda SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık tarafından Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya'ya plaket takdim edildi.

Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Gastronomi Sohbetleri,  4 Aralık tarihinde Prof. Dr. Arif Bilgin tarafından gerçekleştirilecek olan "Osmanlı Saray Mutfağı" konulu eğitimle devam edecek.