FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ VE SİCİL AFFI TALEBİ

GÜNCEL

FAİZ İNDİRİMİ MÜJDESİ VE SİCİL AFFI TALEBİ

Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik, kooperatif aracılığı ile esnafa verilen kredilerin faiz oranlarının yıllık yüzde 8 olan faiz oranının yüzde 6'ya düşürüldüğünü açıkladı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak esnaf ve sanatkarın finans kapısı olduklarını ifade eden Başkan Çelik, "TESKOMB Genel Başkanımız AbdülKadir Akgül'ün gayretli çalışmaları ve Hazine Maliye Bakanlığımız ve Halkbank Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde esnafımızın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı 4 Kasım 2019 tarihi itibariyle yüzde 6'ya düşmüştür. Ayrıca Halkbank tarafından alınan komisyon oranı yüzde 2'den yüzde 1'e düşmüştür" dedi.

SİCİL AFFI

Esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdüklerini ve esnafın çoğunlukla sicil affı talebinde bulunduğunu belirten Çelik,  "Esnafımızın önünün açılması gerekiyor. Esnafımız 1999 Depremi sonrası ve 2001-2002 krizini de yaşaması ile beraber ödeyemedikleri senet ve çeklerinden dolayı bugün bankalar ile olan ilişkilerinde sorun yaşamaktadır. Sicil affının bir an önce çıkması ve esnafımızın rahatlatılması gerekiyor" diye konuştu.