ATATÜRK'ÜN VEFATININ 81. YILDÖNÜMÜ

GÜNCEL

ATATÜRK'ÜN VEFATININ 81. YILDÖNÜMÜ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81. yılında Sapanca'da anıldı.

Sapanca Kaymakamlığı önünde gerçekleşen ilk programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Daha sonra ise Sapanca  Anadolu Lisesi tarafından Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa geçildi.

Sapanca  Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Muhterem Kaya'nın yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Slayt gösterisi ve Atatürk oratoryosu sergilendi.

Program sonunda Kaymakam Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen ve Cumhuriyet Savcısı İlker Oğuz Erdem tarafından, 10 Kasım Atatürk'ü anma haftası etkinlikleri kapsamında, ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ''Atatürk Sevgisi'' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, Cumhuriyet Savcısı İlker Oğuz Erdem, İlçe Jandarma Komutanı vekili Kıdemli Başçavuş Kader Akar, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Sevük, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Faruk Çelik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.