KREDİLERDE KOMİSYON ORANI VE VADE SEÇENEKLERİ DEĞİŞTİ

GÜNCEL

KREDİLERDE KOMİSYON ORANI VE VADE SEÇENEKLERİ DEĞİŞTİ

Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik üye esnaflara yönelik olarak kullandırılan kredilerde değişen komisyon oranları ve vade sürelerine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Çelik, tüm kredilerde komisyon oranının yüzde 2'den yüzde 0,5'e düşürüldüğünü belirterek, "Esnaflarımız, kredi taksitlerini 6 ayda bir ödeyebilecek. Kredi vadesi de 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı" dedi.

Sapanca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik, üyelerin kredi koşullarındaki değişiklikler ve Merkez Birlik ve Halk Bankası arasında yapılan yeni değerlendirmelerle ilgili olarak şunları söyledi:

"14-18 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen Başkanlar Semineri ve İstişare Toplantısı'nda, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan tarafından Halk Bankası kaynaklarından kooperatiflerimiz kefaletiyle kullandırılan kredilerin azami vadelerinin 4 yıldan 5 yıla çıkarılacağı, 1 ve 3 aylık olan kredi ödeme dönemlerinin yanında 6 aylık ödeme döneminin de getirileceği ayrıca, yüzde 2 olan banka komisyonunun 100 bin TL'ye kadar olan kredilerde yüzde 0; 100 bin TL'nin üzerindeki kredilerde ise yüzde 1 olacağı açıklandı. Yeni düzenlemenin tüm esnafımıza hayırlı olmasını dilerim."