SAPANCA İLÇE HASTANESİNDE HEYECAN DOLU ANLAR

YAŞAM

SAPANCA İLÇE HASTANESİNDE HEYECAN DOLU ANLAR

Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi desteğiyle, Sapanca İlçe Devlet Hastanesi'nde deprem tatbikatı düzenlendi.

Tatbikat programı kapsamında deprem sonrası hastanenin 1. katında yangın çıktı ve yangın alarmı devreye alınarak hastane yangın prosedürü uygulanmaya başladı.

Hastanede görevli olan personel yataklı bölümde bulunan hastaların tahliye işlemini gerçekleştirdi. Hastalar önce zemin kata indirildi daha sonra binadan dışarı çıkarılarak toplanma merkezine götürüldü. Diğer bir ekip ise yangına müdahale ederek yangını kısa sürede söndürdü. Hastaneye çağırılan itfaiye araçları geri gönderildi.

Herhangi bir can kaybının yaşanmaması ve çıkan yangının söndürülmesi ile Hastane Başhekimi Meryem Çelik Dişli tarafından yeşil kod ilan edildi ve hastanede durum normale döndü.

Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimine teşekkür eden Başhekim Dişli, "Çok verimli bir tatbikat oldu. Deprem ve yangın, hastanelerde her zaman olabilecek bir olay. Bugün gerçekleştirdiğimiz tatbikatta yaşanan deprem sonrası çıkan yangın ekiplerimiz tarafından söndürüldü. Hastalarımız tahliye edildi. Her hangi bir kayıp yaşamadan hastanemizde tekrar hizmetimize başladık. Tüm olumsuzluklara önceden hazır olabilmek amacıyla bu tür eğitim ve tatbikatlarımıza devam edeceğiz" dedi.