SAPANCA'DA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

SPOR

SAPANCA'DA SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Amatör Spor Haftası kapsamında Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nce futsal, badminton ve judo turnuvaları düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgiler veren Müdür Uçar, "Planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, ilçe spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanmasını amaçladık" dedi.

FUTSAL TURNUVASI

7 Ekim Pazartesi günü Futsal Turnuvasının açılış maçları ile başlayan 16 Ekim Final Maçları ile sona eren Turnuvaya Küçükler ve Yıldızlar Kategorisinde 7'şer takım katıldı. Toplam 210 sporcunun yer aldığı turnuvayı 400'e yakın seyircide yakından takip etti.

Beden eğitimi öğretmenleri, okul idarecileri ve antrenörlerin de yer aldığı 2 haftalık maratonun ardından Küçük Erkeklerde Nazmiye Ömer Sözer Ortaokulu, Yıldız Erkeklerde ise Alaçam Ortaokulu rakiplerini saf dışarı bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

İlk 4'e giren takımlara kupa ve madalyaları Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar tarafından takdim edildi. Turnuva sonunda ayrıca katılan tüm okullara Sapanca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından futbol topu hediye edildi.

İLÇE BADMİNTON TURNUVASI

9 Ekim Çarşamba günü Sapanca Spor Salonunda ilçedeki okulların katılımı ile Badminton Müsabakaları gerçekleşti. 6 kategoride gerçekleşen karşılaşmalarda 50 erkek, 32 kız öğrenci olmak üzere toplam 82 Sporcu mücadele etti. Karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar tarafından takdim edildi. Katılan tüm okullara ise Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından badminton raketi ve badminton topu hediye edildi.

İLÇELER ARASI BADMİNTON TURNUVASI

12 Ekim Cumartesi günü Sapanca Spor Salonunda Sakarya'nın tüm ilçelerinden sporcuların katılımı ile Amatör Spor Haftası Badminton Müsabakaları gerçekleşti.

4 kategoride 70 erkek ve 40 kız sporcunun katıldığı müsabakaları 350'ye yakın izleyici takip etti. Karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar tarafından takdim edildi.

Müsabakalarda Sapanca'dan da 8 sporcu ödül kürsüsüne çıkarak büyük bir başarıya imza attılar.

İLÇELER ARASI JUDO TURNUVASI

13 Ekim Pazar günü Sapanca Spor Salonunda yapılan judo müsabakalarına 45 erkek ve 35 kız sporcu olmak üzere toplam 80 sporcu katıldı. Karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Uçar ve Judo İl Temsilcisi Bayram Akdemir tarafından takdim edildi.

Milli sporcu olan Kaymakam Bayar, sporcularla bir araya gelerek başarılı bir sporcunun hayatın tüm alanlarında zorlukların üstesinden kolaylıkla gelebileceğini, spor yapan bireylerin sosyal ilişkilerinin diğer bireylere kıyasla daha fazla geliştiğini söyledi. Bayar ayrıca sporla ilgili kendi hayatından kesitler aktardı.