19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

GÜNCEL

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca Hükümet Konağı önünde düzenlen törene Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Kütük, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Emniyet Amiri Öner Sevük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, daire müdürleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen, her zaman devletimizin yanında ve destekçisi olacaklarını söyledi.

Barış Pınarı Harekatındaki asker ve tüm kolluk kuvvetlerimize Allah'tan güç ve kuvvet dileğinde bulunan Kösemen, "Ülkemizdeki yerel demokrasinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi adına kurulan muhtarlık müessesi 1829'dan günümüze 190 yıllık bir tarihe sahiptir. Muhtarlar devlet ve vatandaş arasındaki toplum bütünlüğünün sağlanmasını sağlamaktadır. Muhtarlar gününü anlamlı bir görev haline getiren tüm devlet büyüklerimize teşekkürlerimi sunar, dernek başkanı olarak ilçemizde görev yapan yeni ve eski tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlarım" dedi.