SGM'DEN AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

GÜNCEL

SGM'DEN AİLE DANIŞMANLIĞI HİZMETİ

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 'Aile Danışmanlığı Hizmetleri' aralarında Sapanca'nın da bulunduğu tüm SGM'lerde ücretsiz olarak sunuluyor.

HER YIL 5 BİN AİLE

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından aile kurumunun bilinçlenmesi ve güçlenmesi adına psiko-sosyal sorunların çözümüne yardımcı olmak amacıyla çeşitli kurslar düzenlendiği belirtildi.

Sapanca için 264.5825401 nolu telefondan bilgi alınabileceğinin ifade edildiği açıklamada, "Konferanslar, seminerler ve atölyelerin yanı sıra sertifikalı çocuk gelişim kursları ve aile eğitimleri ile ailelerin gelişimine yönelik eğitimler sunulmaktadır. Aile Danışmanlığı Hizmetleri ile alanında uzman psikologlar eşliğinde bireysel danışmanlık, çocuk ve ergen danışmanlığı, evlilik öncesi, evlilik ve çift danışmanlığı gibi alanlarda hizmet sunulmaktadır. Her yıl yaklaşık 5 bin aile, Aile Danışmanlığı hizmetlerinden destek almaktadır. Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi'nde hafta içi her gün verilen danışmanlık hizmetinin yanı sıra ilçe SGM'lerde psikolojik danışmanlık hizmetlerimiz devam ediyor. Sapanca SGM'de Pazartesi günü, Geyve SGM'de Salı günü, Akyazı SGM'de Çarşamba günü ve Karasu'da hizmete açılan SGM'de Pazartesi ve Salı günleri ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır. Yoğun talep gören danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen aileler merkez ve ilçe SGM'lere başvuru yaparak veya telefon ile arayarak randevu alabilirler" sözlerine yer verildi.