İZİNSİZ KULLANIMA CEZA

GÜNCEL

İZİNSİZ KULLANIMA CEZA

Sapanca Gazetesi'nin fotoğraflarını izinsiz kullanan yerel bir gazetenin genel yayın müdürü 9 bin 120 lira adli para cezasına çarptırıldı.

İZİNSİZ KULLANIM

Sapanca Gazetesi'nin internet yayın organı www.sapanca.com.tr'de yayınlanan "Kırkpınar'da Bayram Havası" başlıklı habere ait fotoğrafların söz konusu tarihte Sapanca'da yayın yapan Yenises Gazetesi'nde kullanıldığının tespit edilmesi üzerine, Sapanca Gazetesi Avukatı Hüsamettin Çömlekçioğlu tarafından dava açıldı.

365 GÜN

Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi, gazetenin Genel Yayın Müdürü Şirin Doğan'ı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun manevi, mali veya bağlantılı haklara tecavüz kapsamındaki 71. maddesinin 1. fıkrası uyarınca 365 gün karşılığı para cezasına çarptırdı.

Ceza, sanığın duruşmalardaki iyi hali, cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisi dikkate alınarak cezasında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 62/1. maddesi uyarınca takdiren 1/6 indirilerek 304 gün olarak belirlendi.

9 BİN 120 LİRA

Sanığa verilen gün karşılığı adli para cezası, sanığın ekonomik ve şahsi halleri de göz önünde bulundurularak TCK'nın 52. maddesinin 1 ve 2. fıkraları uyarınca günlüğü 30 liradan paraya çevrildi. Sanık, 9 bin 120 lira para cezasına çarptırıldı.

İNCELEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Sapanca Gazetesi Avukatı Hüsamettin Çömlekçioğlu, gazetenin haberlerinin izinsiz kullanılmasının önlenmesi konusunda hassasiyetle çalıştıklarını söyledi. İnternet ve gazetelerde kullanılan haberlerin ve görsellerin titizlikle incelendiğini ve savcılık kanalıyla gerekli işlemlerin yürütüldüğünü anlatan Çömlekçioğlu ''Müvekkilim Sapanca Gazetesi ve çalışanlarının hakkını korumak adına hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.