'PAVYONLAR İSKAN ALANI DIŞINA TAŞINSIN'

SİYASET

'PAVYONLAR İSKAN ALANI DIŞINA TAŞINSIN'

Milliyetçi Hareket Partisi Sapanca Belediye Meclis Üyesi Atilla Eker, sahil bölgesinde bulunan ve halk arasında isimleri 'pavyon' olarak bilinen işletmelerin iskan alanı dışına taşınması önerisinde bulundu.

Ekim ayı olağan meclis toplantısında konuşan Eker, bu işletmelerle ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.

Bu tür işletmelerin iskan alanı dışında taşınması gerektiğini savunan Eker, "Sahil bölgesinde bulunan ve halk arasında isimleri 'pavyon' olarak ifade edilen işletmelerle ilgili tarafımıza çok sayıda şikayet geliyor. Gece 12'den sonrada buraların gürültüsünün devam ettiği, çocuk ve kadınların bu işletmelerin önünden geçerken tedirgin olduğu yönünde şikayetlerin sayısı çok fazla. Bu sorun ile ilgili daha öncede bir öneride bulunmuş ve bu tarz işletmelerin iskan alanı dışına taşınması gerektiğini söylemiştik. Valilik, büyükşehir, ilçe belediyemiz yani kurumlarımızın bir araya gelerek iskan alanı dışında bir yer belirlemesini ve bu tür işletmelerin oraya taşınmasını öneriyoruz. Tekrar hatırlatmak isterim bu önerimiz tüm alkollü işletmeler için geçerli değil sadece 'pavyon' olarak bilinen işletmelere yönelik böyle bir çalışma öneriyoruz" dedi.