VALİLİKTEN SAPANCA'DA ANLAMLI PROGRAM

GÜNCEL

VALİLİKTEN SAPANCA'DA ANLAMLI PROGRAM

Sakarya Valiliği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Hendek Melek Nişancı Huzurevinde kalan vatandaşlar onuruna Sapanca'da kahvaltı programı düzenlendi.

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim günü kutlanan Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programına Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor ve kurum yetkilileri da katıldı.

Sapanca A Diamond The Resort Spa'da düzenlenen programda büyüklerimizin ellerini öpen Vali Ahmet Hamdi Nayir, hatırlarını da sorarak onlarla bir süre sohbet etti.

"HERKES BU YAŞLARDAN GEÇECEK"

Böyle anlamlı bir günde bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Vali Nayir, "Yaşlı denilince belli bir yaşın üzeri olarak algılanır, ancak bu öyle bir anlam ifade etmiyor. Herkes yaşlıdır, kimi 13 yaşlıdır, kimi 83 yaşlıdır, yaşsız olan kimseyi göremedim. Bizler, sizin geçmişteki haliniziz, sizler de bizim gelecekteki halimizsiniz, aslında değişen hiçbir şeyimiz yok diyebiliriz. Bir zamanlar sizler gençtiniz, bir zaman gelecek bu kez biz ihtiyarlayacağız, bizler sizlerin yerinde olacağız" dedi.

Büyüklerimizi kutsal bilmek, onlara hürmet etmek, onların hizmetini görmek inancımızın bize yüklediği önemli görevlerden birisidir" diyen Nayir, sözlerinin devamında şu sözlere yer verdi:

"Peygamber Efendimizin; 'Aranızda yaşlılar olmasaydı, belalar üzerinize yağmur gibi yağardı' diye çok önemli bir hadisi vardır. Peygamberimizin bu hadisiyle de açık olarak anlıyoruz ki, büyüklerin duasıyla birçok beladan uzak kalıyoruz, çünkü öyle inanıyoruz. Sizler devletimizin koruması altında bulunan kıymetli büyüklerimizsiniz, personelimiz de sizlere hizmet etmeye gayret gösteriyor, sizlerin bunun kadrini, kıymetini bildiğinize şahit oluyorum. Yüce Allah sizlere sağlık-sıhhat versin, sizlerin hizmetini daha iyi görebilmek için de devletimize de güç, kuvvet versin. Biz millet olarak büyük bir aileyiz. Yaşlımızla, gencimizle bir aileyiz, zenginimizle, fakirimizle bir aileyiz, işçimizle, memurumuzla bir aileyiz. Aile içerisinde nasıl birlik, bütünlük olur ise, aile içerisinde biri rahatsızlanınca diğerleri nasıl huzursuz olur ise, bizler de aile olmayı aynen o şekilde düşünüyoruz. Bu milletin her bir ferdi diğer fertleri de etkileyecek bir tavra sahiptir, bir konuma sahiptir. Sizlerin rahat etmesi, huzurlu olması bizler için de çok önem arz ediyor. Ailenin bütün fertleri gibi, siz iyiyseniz biz de iyiyiz, biz iyiysek siz de iyi oluyorsunuzdur. Siz değerli büyüklerimizle, başsavcımız, emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız ve kurum yetkililerimizin de katılımıyla böyle güzel, huzurlu bir ortamda bir arada olmaktan dolayı bahtiyarız.  Bize ev sahipliği yapan otelimize teşekkür ediyoruz, bizim bu davetimize icabet eden siz değerli büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Herhangi bir sebepten dolayı davetimize katılamayan bütün büyüklerimize bizlerden selam götürmenizi istiyoruz."