TURİZM FAKÜLTESİ'NDE EĞİTİM YILI BAŞLADI

GÜNCEL

TURİZM FAKÜLTESİ'NDE EĞİTİM YILI BAŞLADI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi'nde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı fakülte dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık tarafından verilen ilk dersle başladı.

Kongre salonunda gerçekleşen derste konuşan Dekan Sarıışık, Türk turizminin her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini ve kaliteli personele ihtiyacın buna paralel olarak arttığını rakamlarla açıkladı.

Eksik ve sıkıntılarına rağmen turizm fakültesinin büyük bir aile olduğunun altını çizen Sarıışık, öğrencilere yabancı dil, deneyim ve otomasyon konuları başta olmak üzere kendilerini geliştirmelerini tavsiyesinde bulundu.

Konuşmasında öğrencilere müjdelerde veren Sarıışık, ''Mevcut bölümlerimizin Türkiye sıralamalarındaki üstün başarısı, uygulama mutfağı inşaatının başlaması, en zengin akademik kadroya sahip beş fakülteden birisi olmamız, otomasyon şirketleriyle imzalanan anlaşmalarla birlikte dijital eğitime yönelim, gelecek yıl beşincisi düzenlenecek olan Türkiye'nin en prestijli kongresi olan UGTAK-Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresinin yine fakültemizde düzenlenecek olması, 2021'de 21. si düzenlenecek olan ilk ve en önemli kongrelerden birisi olan Ulusal ve Uluslararası Turizm Kongresine ev sahipliği adayı olmamız sizlerle paylaşmak istediğim güzel haberlerimizden bazıları'' dedi.

Programın sonunda bölüm başkanları ve akademik kadronun tanıtımının ardından öğrencilere aşure ikramı yapıldı.