SAPANCA MYO'DA İLK DERS KAYMAKAM BAYAR'DAN

GÜNCEL

SAPANCA MYO'DA İLK DERS KAYMAKAM BAYAR'DAN

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu 2019-2020 akademik yılının açılışını Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar gerçekleştirdi.

Sapanca yerleşkesinde gerçekleşen akademik yılı açılışında ilk ders Kaymakam Bayar tarafından gerçekleştirildi. Bayar, meslek yüksekokulu demenin bir mesleğe giden en kısa yol demek olduğuna dikkat çekti.

Kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Bayar, meslek liselerinin ve meslek yüksekokullarının önemine dikkat çekerek, "Meslek yüksekokullarının amacı sektöre ehliyet ve liyakat sahibi insan gücü yetiştirmektir. Dolayısıyla sektörle iş birliği yaparak, öğrencilerimizi iş tecrübesine sahip olarak yetiştirmek önemlidir. Çünkü her sektör işi bilen eleman aramaktadır" dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin uyguladığı işyeri eğitiminin önemine vurgu yapan Bayar, "Ailenizin ve toplumun ümidisiniz, sorumluluklarınızı unutmayın, iki yıl boyunca yapacağınız fedakarlıklarınız size artı olarak dönecektir. Önce mesleğinizi öğrenin akabinde buna entelektüel birikim ekleyin" şeklinde konuştu.

3+1 UYGULAMALI EĞİTİM MODELİ

Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay ise beş bölüm ve yedi programı bünyesinde bulunduran okulumuzda sektörden gelen, sektörü tanıyan deneyimli eğitim kadrosu ile öğrencilere en iyi eğitimi verdiklerini ifade ederek, 3+1 uygulamalı eğitim modeli ile öğrencileri iş hayatına hazırladıklarını söyledi. Türkay ayrıca 2019-2020 eğitim öğretim döneminin tüm eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.