SAPANCA ÇOCUK DERNEĞİ SERGİSİ AÇILDI

GÜNCEL

SAPANCA ÇOCUK DERNEĞİ SERGİSİ AÇILDI

Sapanca Çocuk Derneği Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları sergisi açıldı.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milli Eğitim Şube Müdürleri Çiğdem Ayanoğlu ve Seyfettin Kaymakçı, Sapanca Belediyesi eski Başkanı Aydın Yılmazer ve çok sayıda davetlinin katıldığı sergi açılışı dernek hizmet binasında gerçekleştirildi.

Sapanca Kaymakamlığı ile beraber yürüttükleri kurslar hakkında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Nazire Öztunalı, hızlandırılmış Güzel Sanatlar Hazırlık Kursları ile güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.

2 öğrencinin açılan kurslarla Sakarya Güzel Sanatlar Lisesine giriş hakkı kazandıklarını ifade eden Öztunalı, "Dernek ofisimizde ki kurslara devam eden 8'inci sınıf öğrencilerinden Busenaz Yenen ve Vildan Özdemir Sakarya Güzel Sanatlar Lisesine giriş hakkı kazandılar. Peki biz yaz kurslarında nelerin eğitimini verdik?  Güzel Sanatlar Lisesi'ne hazırlık, resim atölyesi davranış eğitimi, kursiyerlerimizin, sınıfının, yaşadığı ortamın fiziki koşullarına katkı sağlaması, her gün bir nöbetçi, öğlen yemeği için masa hazırlama, toplama ve bulaşıkları yıkama, ders bitiminde çöpleri, dışarına ki çöp kutusuna atma, Kitap okuma saatleri, okuma alışkanlığı, el becerileri kazandırma, zeka oyunları, günde altı saat bilgisayar, cep telefonu, televizyon bağımlılığından uzak kalma. Tüm bu eğitimlerin sonunda ise çalışmalarımızı davetlilerin beğenisine sunduk" dedi.