SAPANCA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GÜNCEL

SAPANCA'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Sapanca'da 19 Eylül Gaziler Günü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk anıtına kaymakamlık, belediye başkanlığı ve muharip gaziler derneği çelenklerinin koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Fehmi Çorbacıoğlu yaptı.

Sapanca Anadolu Lisesi öğrencisi Beyza Bayrak'ın okuduğu şiirin ardından sona eren törene Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkan yardımcısı Abdullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Kütük, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Uçar, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdür ve amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar kapsamında daha sonra ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sapanca Temsilciliği ile Çanakkale Şehitleri ve İstiklal Gazileri Varisleri Anma ve Yaşatma Derneği'ne ziyaretler gerçekleştirildi. Rüstempaşa Camisinde, şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için hatim ve mevlid-i şerif okutulmasının ardından Sapanca Özkum Park'ta gaziler onuruna yemek düzenlendi.