SAMEK'TE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLIYOR

GÜNCEL

SAMEK'TE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLIYOR

Büyükşehir Belediyesi SAMEK'lerde yeni dönem kayıtları başlıyor. 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan kayıtlar 30 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK) yeni dönem kayıtları başlıyor. 23 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan kurs kayıtları 30 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek. Dersler ise 7 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Akyazı, Arifiye, Bulvar, Çarşı, Dilmen, Geyve, Güneşler, Hızırtepe, Karaman, Karasu, Korucuk, Maltepe, Mutfak Atölyesi, Ozanlar, Sapanca, Serdivan, Tekeler, 32 Evler, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi'nde bulunan SAMEK'lerde toplam 100 branşta ücretsiz eğitim sunacak.

SAMEK bünyesinde açılacak kurslar şöyle:

Güzel Sanatlar: resim, resim tekamül, karakalem, fotoğraf, sulu boya, pastel boya, vitray, filografi, filografi tekamül

El Sanatları Teknolojisi: Ahşap boyama, ahşap rölyef, ahşap yakma, dolgu bebek yapımı, temel giyim, giyim tekamül, el nakışı, el nakışı tekamül, çeyiz, çeyiz tekamül, kağıt rölyef, kağıt rölyef tekamül, takı tasarımı, takı tasarımı tekamül,  kırkyama, dekoratif ev aksesuarları, iğne oyası, iğne oyası tekamül, kağıt telkari, dekoratif çeyiz hazırlama, dantel angles, kağıttan ev aksesuarları hazırlama, kağıttan ev aksesuarları yapımı tekamül, keten telkari, kösele çanta yapımı, otantik giyim, sepet örücülüğü, tığ ve şiş örgü,  teraryum.

Müzik ve Gösteri Sanatları:  Gitar, keman, keman tekamül, piyano

Dil Eğitimleri: Arapça A1 seviyesi, Arapça A2 seviyesi, Arapça B1 seviyesi, Fransızca A1 seviyesi, Rusça A1 seviyesi, Rusça A2 seviyesi, Adigece A1 seviyesi, İngilizce A1 seviyesi, İngilizce A2 seviyesi, İngilizce B1 seviyesi, İspanyolca A1 seviyesi, Korece A1 seviyesi, Çince A1 seviyesi, yabancılar için Türkçe A1 seviyesi, yabancılar için Türkçe A2 seviyesi, yabancılar için Türkçe B1 seviyesi.

Kişisel Gelişim ve Eğitim: Güzel konuşma ve diksiyon, Osmanlı paleografyası (a1), Osmanlı Türkçesinde Arapça- Farsça kurallar (a2), Osmanlı Türkçesinde edebi metinler (a3), Osmanlıcada Türkçe kelimelerin imlası (a4)

Bilişim Teknolojileri: bilgisayar işletmenliği, robotik uygulamalar, Android ile mobil programlama, internet programcılığı, bilgisayarda hızlı klavye kullanımı, standart Türk klavyesi, yönetici asistanlığı, adli kalem işleri, bilgisayar destekli muhasebe, Autocad ile iki boyutlu çizim, cam şekillendirme, cam altı resim, cam boncuk yapımı.

Mutfak Eğitimleri: Butik pasta ve kurabiye yapımı, butik pasta ve kurabiye yapımı tekamül, çay saati menüleri, hamur teknikleri, İtalyan mutfağı, Osmanlı mutfağı, Türk ve dünya mutfağından uygulamalar, aşçı çırağı, pasta çırağı, mutfak sanatları, kış hazırlıkları, zeytinyağlı/salata/meze, etler/pişirme teknikleri, sokak lezzetleri, sütlü tatlılar, gençlerle mutfakta.

Geleneksel Sanatlar: Hat, tezhip, cilt, çini, bilimsel bitki çizimi, ebru, sır üstü porselen yapımı, kaligrafi.