GÜRCÜ VE LAZLAR KIRKPINAR'DA BULUŞTU

GÜNCEL

GÜRCÜ VE LAZLAR KIRKPINAR'DA BULUŞTU

Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği, birinci kuruluş yıldönümünde Sapanca'da Gürcü-Laz Şenliği gerçekleştirdi.

Kırkpınar meydanında gerçekleşen şenliğe Sakarya'nın yanı sıra Düzce, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Tekirdağ'dan binlerce kişi katıldı.

Şenlik açılışında konuşan Dernek Başkanı Mustafa Kolat, amaçlarının derneklerini Sakarya'nın önemli bir değeri haline getirmek, kardeşlik coğrafyası Sakarya'da bir buçuk asırdan beri yaşayan ve buranın asli unsurlarından olan Gürcülerin ve Lazların dil, kültür, folklor ve geçmişlerinin öğretilip bu güzelliklerin yaşatılması ve Sakarya'ya katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Program konuşmalar sonrası İnegöl'den gelen Ansambli Riraşi adlı grubun seslendirdiği otantik Gürcüce şarkılar ve sergiledikleri halk dansları ile başladı. İstanbul'dan programa katılan Kafkas Kartalları Dans Grubu'nun sergilediği Gürcü halk dansları büyük beğeni aldı. İzleyiciler için asıl sürpriz ise Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği'nin kendi bünyesinde açtığı kursta yetiştirdiği çocuk grubu ve gençlerin sahne performansı oldu.

Şenlikle, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi temsil eden mili sporcular Kick Boks Avrupa Şampiyonu Afra Adıyaman, Kick Boks Milli Takım Antrenörü Serkan Yılmazer, Grekoromen Güreş Gençler Dünya Üçüncüsü Bedirhan Tan'a plaket ve ödül verdi.

Riraşi, Kafkas Kartalları ve Sakarya Kartvel Gürcü Laz Kültür Derneği Dans Grubu gösterilerinin ardından gecenin finalinde Koliva grubu sahne aldı. Koliva'nın Türkçe, Lazca ve Gürcüce seslendirdiği popüler şarkılar büyük beğeni aldı.