BAŞKAN ÖZEN, O TESİS HAKKINDA KONUŞTU

GÜNCEL

BAŞKAN ÖZEN, O TESİS HAKKINDA KONUŞTU

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Kırkpınar'da atıl vaziyette duran içerisinde açık ve kapalı yüzme havuzları bulunan tesisin tadilatı için çalışmalara başlandığını açıkladı.

Niyazi Bağdat'ın Belediye Başkanlığı döneminde yap-işlet-devret modeli ile yapılan ve içerisinde Açıkhava tiyatrosu, açık ve kapalı yüzme havuzları ile yönetim birimlerinin bulunduğu kompleks, geçen yıllar içerisinde bakımsızlık sebebiyle harabeye dönüştü.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'in talimatıyla tesisin ilk olarak Açıkhava tiyatrosu bölümünde tadilatlar gerçekleştirildi ve tiyatro tekrar etkinliklere ev sahipliği yapmaya başladı.

Tesisin kapalı havuzunun ve aqua parkının bulunduğu ve halen atıl vaziyette duran bölümleri ile ilgili Sapanca Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Özen, tadilat proje yaptıklarını ve tesisi tekrar hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Burada okullara yüzme kursu başta olmak üzere bir çok etkinliği hayata geçirmek istediklerini ifade eden Özen, "Kapalı ve açık yüzme havuzu ile amfi tiyatronun bulunduğu alanla ilgili bir çalışmamız var. Yapılacak tadilatlar belirlendi, maliyet çalışmalarını yaptık. Bir proje hazırlayarak Spor Toto Teşkilat Başkanlığının da aralarında bulunduğu bazı kurumlara başvuruda bulunduk ve gelecek cevapları bekliyoruz. Cevaplar olumsuz olsa dahi belediyemizin kendi öz kaynakları ile bu tadilatları gerçekleştireceğiz ve hizmete açacağız. Okullarımızın bünyesinde burada yüzme kursları başta olmak üzere bir çok etkinliği hayata geçirmek istiyoruz. Tesisimizi en kısa sürede ayağa kaldırıp halkımızın kullanımına sunmak en büyük hedefimiz" dedi.