BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

SİYASET

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2 Eylül Pazartesi günü gerçekleşti.

Meclis salonunda saat 16:00'da başlayan toplantıya; Belediye Başkanı Özcan Özen ve meclis üyelerinin yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Nuray Dikmen'de katıldı.

SİVRİSİNEKLERLE MÜCADELE

Toplantı açılışında konuşan Başkan Özen, ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi. Özen, Dibektaş'ta yürütülen yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının yanı sıra ilçe genelinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarını da anlattı.

Özen, "Önceki yıllara göre neredeyse 2 katı ilaç kullanıldı. 1 olan ilaçlama araçlarımız 3'e çıkarıldı. Ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin çalışmalarına devam ediyor. Özellikle bir süre aşırı yağışlar sebebiyle yaşadığımız su taşkınlarının ardından sivrisinek şikayetlerinde bir artış oldu. Buradan tüm halkımıza tekrar söylemek istiyorum. Farklı bir tür ile karşı karşıyayız. Belediye olarak elimizden gelenin fazlasını yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Sivrisinek ve haşerelerle yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor" diye konuştu.

1 MADDELİK GÜNDEM

Toplantının tek maddesi olan, "Mülkiyeti belediyeye ait olan Kırkpınar Tepebaşı Mahallesi 284 ada 1 parselde bulunan 2000 m2 alanın ve alan içinde bulunan 650 m2 yapının, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75. Maddesinin 'c' bendi uyarınca, 'İlçemizde Kürek Takımı Kurularak Genç Sporcuların Yetiştirilmesi ve Ulusal-Uluslararası Kürek Yarışlarının Düzenlenebilmesine Yönelik Ortak Hizmet Projesi' geliştirilmesi amacıyla protokol yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu" görüşüldü.

Madde hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özen, "Daha önce tahsis olarak karar aldık ancak Ortak Hizmet Projesi olarak yapmamızın daha uygun olacağına karar verdik" dedi.

Madde Özen'in yaptığı açıklamaların ardından yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

İSTASYON CADDESİ

Toplantıda söz alan CHP'li Üye Nihat Arda Şahin, "Rüstempaşa Camisi'nden Tren İstasyonu'na giden yolda sağlı ve sollu kaldırım işgalleri sebebiyle bölgede oturan vatandaşlardan şikayetler alıyoruz. Bu yolun Çarşıiçi Caddesi'nde olduğu düzenlenmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

"SASKİ GÖLE BU KADAR DEĞER VERİYORSA…"

SASKİ'nin açıklamaları ile yaptıklarının bir birini tutmadığını savunan Şahin, "SASKİ tarafından ilçe olarak yaşadığımız sorunlar devam ediyor. Daha önce verdiğimiz soru önergesinde vermiş olduğunuz çözüm yollarının geçici olacağı kanısındayız. Konunun daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi gerekiyor. SASKİ üzerinde ciddi olarak bir yaptırım uygulanması gerekiyor. Sapanca'nın özellikle doğuda kalan mahallerinde hala kanalizasyon altyapısına sahip değiliz. SASKİ ile ortak bir çalışma yapılmasını öneriyoruz. Son olarak yaşadığımız selde de görüldü ki; içme suyu havzası olan ve yüzmenin, motorlu araçların kullanımının, yani dokunmanın yasak olduğu gölümüze kanalizasyonların taşması sonucu tüm lağım karıştı. Buda trajikomik bir olay. SASKİ eğer açıklamalarında olduğu kadar göle değer veriyorsa öncelikli olarak Sapanca'nın altyapısını yapması gerekir" dedi.

HACIMARCAN'A DOĞALGAZ OCAK AYINDA

Şahin'in sorularını yanıtlayan Başkan Özen, "1/1000 planların tamamlanmaması sebebiyle kanalizasyon ve doğalgaz çalışması yapılamıyordu. Bu çalışmalar tamamlandı ve büyükşehir belediyesine gönderildi. Tahmin ediyorum Ocak ayında Hacımercan Mahallemizde doğalgaz çalışması başlayacak. Kanalizasyon ise entegre olarak yapılacağı için daha sonra bu çalışma gerçekleştirilecek. SASKİ yöneticilerini davet edip meclis üyelerimizle bir brifing alabiliriz" diye konuştu.

ÇARŞIİÇİ CADDESİ MODELİ

Sadece İstasyon Caddesi değil tüm caddelerde çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Özen, "Tüm caddelerde Çarşıiçi Caddesi'nde yapılan çalışmanın aynısını ana yollara kadar yapmayı planlıyoruz. Sadece Rüstampaşa Mahallesi değil bu düzenin uygulanabileceği tüm caddelere benzer çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Hepsini bir anda yapmamız mümkün değil ancak bölüm bölüm hayata geçireceğiz. Yaşanan sel sonrası sorun olan tüm bölgeleri tek tek tespit ettik. Bu bölgelerde de iyileştirmeler gerçekleştireceğiz" dedi.