KOÇ: 'KALE KALINTILARI TURİZME KAZANDIRILMALIDIR AMA…'

SİYASET

KOÇ: 'KALE KALINTILARI TURİZME KAZANDIRILMALIDIR AMA…'

CHP Sapanca Belediye Meclis Üyesi Burak Koç, tarihi kale kalıntılarının turizme kazandırılması için çalışmalar yapılması gerektiğini ancak bu çalışmalar sebebiyle bölgede oturan vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kurtköy Fatih Mahallesi 168 nolu parselde bulunan kale kalıntısının turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Koç, Sapanca Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu alanın ilçe turizmine büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum ancak; koruma alanına alınmış ve şu anda sit alanı olan bölgedeki vatandaşlarımıza ait; 853, 167, 166, 165, 511, 512,156 ve 506 nolu parsellerin kale arazisiyle hiç bir ilgisi olmadığı halde koruma alanı içinde görünüyor" dedi.

Bu parsellerin acilen sit alanından çıkarılması gerektiğini ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın burada yaşadığı mağduriyetin giderilmesi gerekir. İşin bu kısmını hallettikten sonraki talebimiz, kalenin bulunduğu 168 nolu parseli kamulaştırıp, bölgenin arazi fiyatları göz önünde bulundurularak arazinin gerçek değeri kadar bedelin vatandaşımıza verilmesidir. Ondan sonraki aşamada, arkeolojik ve tarihsel araştırma, rölöve ve restorasyon projelerinin hazırlanması ve Sapanca'mızın tarihi bir yer, yeni bir çekim merkezi ve kahverengi tabela kazandırılması gerekir."