DİKKAT EDİN SMS TUZAĞINA DÜŞMEYİN

GÜNCEL

DİKKAT EDİN SMS TUZAĞINA DÜŞMEYİN

Sapanca’da yayın yapan bir internet sitesi vatandaşlardan haber gönderme vaadiyle topladığı bin 750 telefon numarasına reklam mesajı gönderme hazırlığına girdi.

Aynı site yayınladığı reklam metninde ise reklam verenlerin sitelerine sahte ziyaretçi göndermeyi vaat etti. Yaklaşık bir yıldır özellikle Sapancalı vatandaşlardan haber göndermek vaadiyle toplanan ve ilgili site tarafından bin 750 adet oldukları belirtilen telefon numaralarına yakında reklam mesajları gelmeye başlayacak. Söz konusu site iletişim bölümünde yayınladığı reklam metninde bu telefon numaralarına sitelerine reklam veren firmaların reklamlarının gönderileceğini açıkladı. Aynı site yine reklam veren firmaların internet sitelerine sahte ziyaretçi gönderme vaadinde bulundu.

Elektronik Ticaret Kanunu bu durumu yasaklıyor

Reklâm amaçlı aramalar, kısa mesaj ve e-postalar, TBMM'ye sunulan Elektronik Ticaret Kanun Tasarısı'nın kabul edilmesiyle yasak olacak. Yeni tasarı ile reklam yapan firmaya her bir şikayet için 10 bin liraya kadar ceza uygulanabilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesi Başkanı Özgür Fatih Akpınar reklâm amaçlı SMS ve aramaları, çok büyük bir sorun olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "Reklâm amaçlı aramalar, kısa mesaj ve e-postalar, TBMM'ye sunulan Elektronik Ticaret Kanun Tasarısı'nın kabul edilmesiyle yasak olacak" şeklinde konuştu.