İLÇE BAŞKANLARI, ÜLKÜCÜ HAREKETİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN DEVAM EDECEKLER

SİYASET

İLÇE BAŞKANLARI, ÜLKÜCÜ HAREKETİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN DEVAM EDECEKLER

MHP İl Teşkilatı'nın Genel Merkez tarafından kapatıldığı Sakarya’da, ilçe başkanları bir araya geldi.

İl Teşkilatında basın toplantısı düzenleyen ilçe başkanları, ülkücü hareketin zarar görmemesi için görevlerinin başında kalacaklarını açıkladı.

MHP Sakarya İl Teşkilatı'nın Genel Merkez tarafından yenisi oluşturulana kadar kapatılmasının yankıları sürüyor. MHP'nin 16 ilçe başkanının katıldığı istişare toplantısının ardından basın toplantısı düzenlendi. İlçe başkanları adına açıklama yapan MHP Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı; şöyle konuştu: "Bildiğiniz üzere 4 Kasım Kurultayı'nın ardından yaşanan süreçte ve daha sonrasında 7 Şubat günü il teşkilatımız, Genel Merkez tarafından kapatılmıştır. Sakarya'daki ülkücülerin iradesi olarak görevini yürüten İl Yönetimimiz Teşkilatın kapatılması suretiyle görevden uzaklaştırılmışlardır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sakarya'da aldığı bu yaranın daha da derinleşmemesi için gerek yönetim kurullarımız ve istişarelerimiz doğrultusunda İlçe Başkanları olarak Yönetim Kurullarımızla birlikte göreve devam kararı aldık."
Açıklamasının ardından yeni İl Başkanının kim olacağı yönündeki sorulara cevap veren Pınarcı; "Genel Merkez ne yönde karar verecek hepimiz bekleyip göreceğiz" dedi.

Bazı ilçe başkanlarının katılmadığı basın toplantısında alınan kararın tüm ilçeler tarafından ortak bir karar olduğunu açıklayan Pınarcı, hiçbir ilçe başkanının istifa etmeyeceğini söyledi.

Basın toplantısına Adapazarı, Erenler, Akyazı, Sapanca, Arifiye, Kocaali, Karasu, Kaynarca, Pamukova, Geyve, Ferizli, Söğütlü ve Karapürçek İlçe başkanları katıldı.