LİSTELER AÇIKLANDI BAŞKANLAR NE DEDİ?

SİYASET

LİSTELER AÇIKLANDI BAŞKANLAR NE DEDİ?

24 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi partiler milletvekili adaylarını açıkladı. Peki o listelerde kimler yer aldı kim ne tepki verdi.

AK PARTİ

Şüphesiz son günlerde en çok merak konusu olan konulardan biride AK Parti'nin milletvekili adayların kimler olacağıydı. 26. Dönemde Sakarya Milletvekili olan Şaban Dişli, Mustafa İsen ve Ayhan Sefer Üstün listede kendine yer bulmadı. Bu milletvekilleri gibi Sapanca'dan aday adayı olan Metin Şirin ve Çiğdem Cebeci'de listede kendine yer bulamayan isimler oldu. Adayların açıklanmasının ardından Metin Şirin aday adaylısı süresince kendine gösterdikleri ilgi ve alaka sebebiyle Sapanca ve Sakarya teşkilatına teşekkür ederken Çiğdem Cebeci ise milletvekili Sakarya adayları listesini paylaşarak, "Sakarya Ak Parti Aday Listesi. Listede yokum. Hayırlı olsun inşallah" sözlerine yer verdi.

YENİ İSİMLER

ALİ İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu ismi AK Parti'de sabit kalan 2 isim olurken Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ali İnci, Ekrem Yüce ve Lütfi Bayraktar 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Sakarya'dan aday gösterilen isimler oldu.

GÜMÜŞEL'DEN HAYIRLI OLSUN MESAJI

Adayların açıklanmasından sonra görüştüğümüz AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, "Tüm adaylarımız ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı olsun.  AK Parti'de siyaset bir bayrak yarışıdır. Hepimiz zamanı geldiğinde görevimizi ifa eder bir sonraki arkadaşımıza bırakırız. Ama ülkemiz için her zaman partimizle birlikte hareket etmeye devam ederiz. Bizde küskünlük kırgınlık olmaz. AK Parti'de aday olanda olmayanda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefler doğrultusunda, partimiz ve ülkemiz için hizmet etmeye çalışmaya devam eder " dedi.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday listesinde beklendiği Sapanca'da oturan Engin Özkoç birinci sırayı aldı. CHP'de gün içerisinde ise sürpriz bir gelişme yaşandı. Sapanca'dan Mehmet Derya Bağdat aday adaylığını açıkladı ve sonrasında listede kendine 5'inci sırada yer buldu.  CHP'nin Sakarya Milletvekili adayları şu isimlerden oluştu. Engin Özkoç, Mehmet Selçuk, Elif Yar, Refik Karakaş, Mehmet Bağdat, Aytül Uşaklıgil ve Gözdenur Yıldız.

BAŞARILAR DİLEDİ

Bağdat'ın adaylığı sonrası CHP İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, paylaştığı mesajında "Değerli Mehmet Derya Bağdat dürüst, güvenilir ve özverili bir partilimizdir. CHP Sapanca ilçe yönetimi olarak, başarılar dileriz" ifadelerine yer verdi.

MHP

Milletçi Hareket Partisi adaylarını ilk açıklayan parti oldu. Listenin birinci sırasında beklendiği gibi il başkanlığından istifa edip aday adayı olan Levent Bülbül olurken Mehmet Emin Kaba, Hasan Balaban, Ali Doğan, Tolgahan Öksüz, Şerafettin Kaya ve Melihşah Budak MHP'nin diğer Sakarya milletvekili adayları oldu.

İYİ PARTİ

İYİ Parti Sakarya'daki en sürpriz listeye imza attı desek yalan olmaz. Listeye girmesine kesin gözü ile bakılan güçlü isimler; Sapanca'dan Salih Kılıç, Adapazarı'ndan ise Enver Toçoğlu ve kurucu il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olan Hüsamettin Atasever listede yer almadı. İYİ Parti'nin Sakarya adayları ise Ümit Dikbayır, Aydoğan Arslan, Mehmet Kır, Nurgül Çakar, İlker Özbudak, Zeynep Emecan Ulusinan ve Asena Aslan Burak oldu.

KILIÇ NE DEDİ?

İYİ Parti İlçe Başkanı Alpaslan Kılıç listelerin açıklanmasının ardından içerisinde ünlem işaretleri bulunan bir açıklama yayınladı. Kılıç, o açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"27. Dönem İYİ Parti Milletvekili aday listelerimiz açıklanmıştır. Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun. Yönetim erkinin, üstün özellikleri olduğu düşünülen kişileri tercih ettiğini düşünmekteyiz !.. Özellikle kamu yönetiminde daha bilgili ve yetenekli kişilerin seçilmesi veya mesleğinde ve özel işlerinde başarılı olanların tercih edilmesi üzerine karar alınmıştır. Bilgi, başarı ve yetenek kıstaslarına göre değerlendirme yapıldığı görülmektedir !.. 24 Haziran seçimleri, ülkemize, milletimize ve memleketimize, hayırlara vesile olur inşallah."

SAADET PARTİSİ

SAADET Partisi listesi beklendiği oldu. Birinci sıra adayı Eyüp Yıldırım olurken Sapanca'dan aday adayı olan Adnan Güçlü'nün kızı Ayşe Güçlü kendine 5. sırada yer buldu. Saadet Partisi'nin Sakarya adayları şu isimlerden oluştu. Eyüp Yıldırım, Ali Seyyar, Şeref Tan, Ali Fethi Gürler, Ayşe Güçlü, Kerim Ali Aksoy ve Furkan Cebeci

HAYIRLI OLSUN

Listeler hakkında kısa bir açıklama yapan İlçe Başkanı Ömer Yaşar Çömlekçioğlu, hayırlı olması temennisinde bulundu.