'YE­Nİ­KA­PI Mİ­TİN­Gİ YET­MEZ'

SİYASET

'YE­Nİ­KA­PI Mİ­TİN­Gİ YET­MEZ'

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, AK Parti'yi Filistin politikaları sebebiyle eleştirdi.

Çiçek, konuya ilişkin yayımladı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Yenikapı mitingi popülist bir politikadır ve sorunu çözmek için değil, tamamen AK partinin oy kaygısı nedeniyle yapılan bir mitingdir. Ey İsrail demekle de olmaz. Birleşik Müslüman Birliğini toplayarak da olmaz. Lakin, bir önceki toplantıda hiçbir şey elde edilmedi. Sayın cumhurbaşkanımız Davos'ta 'One minute' yani 'bir dakika' dedi, dedi de ne oldu? Tepkimiz bir dakika sürdü. Mavi Marmara gemisinde de insanlarımız öldürüldü. Ne tepki verdik? Hiçbir şey! Hatta Sayın Erdoğan; 'bana mı sordunuz' dedi. Bir de şöyle düşünün, bir İsrailli öldürülmüş olsaydı; bütün dünyayı ayağa kaldırırlardı. Yapmamız gereken çok basit. Ekonomik yaptırımlar. Devletimiz AK parti döneminde yapılan askeri, doğalgaz antlaşmaları ve bütün ticari antlaşmaları iptal etmelidir. Peki, neden şimdiye kadar iptal edilmedi? Tutarlılık bunun neresin de? İki yüzlülük değil mi? Bizler de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Siyonist mallarını satın almayacağız. Hükümetin bir an önce İsrail Büyük Elçiliğini memleketimizden kovması ve kendi büyükelçiliğimizi geri çekmesi lazım.

İkiyüzlü batı ve liderleri (Jeremi Corbyn hariç) ve işe yaramaz 22 Arap ülkesi 'siyonistler bu ülke sınırlarını cetvelle çizdiler' ve diğer dünya ülkeleri askeri ve ticari yaptırımlar uygulamalıdır ama yapamazlar; güçleri yetmez, Siyonizm'i aşamazlar. Hiçbir şey yapamasak bile en azından Dünya halkları Siyonist mallarını satın almasınlar.

Gazze'de 60 silahsız insan, sadece protesto ettikleri için, İsrail askerleri tarafından öldürüldüler ve bunun yanında iki binin üzerinde insan yaralandı. Bu bir insanlık suçudur. Bütün Dünya milletleri tarafından kınanmalıdır. Birleşmiş Milletler tarafından bu katliamın sorumlularına yaptırım uygulanmalı ve cezalandırılmalıdır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin denetiminde yapılan 'FAS' antlaşması hiçbir şekilde uygulanmadı. Filistin toprakları hala İsrail devleti tarafından işgal altındadır. Hala Filistinliler İsrail devleti tarafından öldürülmektedir. Başkan Trump'ın da Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Amerikan Büyük Elçiliğini Kudüs'e taşıması barış umutlarını sona erdirdi ve Filistin Halkı için adaletin olmadığı bir kez daha görülmüş oldu. Bütün Dünya kamuoyu sadece seyretmektedir. Sessiz kalmak kabullenmektir."