''SAPANCA-ADAPAZARI ARASINA TRAMVAY YAPILMALI''

GÜNCEL

''SAPANCA-ADAPAZARI ARASINA TRAMVAY YAPILMALI''

Eski Orman ve Spor Bakanı Ersin Taranoğlu, Sakarya hakkındaki projelerini açıkladı. Taranoğlu, "Sapanca'dan Arifiye, Arifiye'den merkeze gelen demiryolu bozulmadan tramvay hattı yapılmalı" dedi.

Anavatan Partisi'nde 3 dönem Sakarya Milletvekilliği ile Orman ve Spor Bakanlığı görevlerinde bulunan Ersin Taranoğlu, Adapazarı ilçesinde bulunan bir kafede basın mensuplarıyla bir araya gelerek Adapazarı'nda kentsel gelişime katkı sağlayacağını düşündüğü 6 projeyi paylaştı.

Eski Bakan Taranoğlu, Adapazarı'nın kentsel gelişimi için; 'Şehir Girişi ve Maltepe Tüneli', 'Park ve Rekreasyon Alanı Olarak Önerilen Bölgeler', 'Alternatif Şehir Girişi ve Yeni Bulvar', 'Sapanca-Arifiye-Kent Merkezi Raylı Sistem Güzergahı', 'Atatürk Bulvarı Araç Trafiğinin Yeraltına Alınması' ve 'Tarihi Meydan Önerisi' olarak hazırladığı projeler hakkında bilgiler verdi.

Taranoğlu, konuşmasının Sapanca hakkındaki bölümünde ise "Bulvarın ortasında da Sapanca'dan Arifiye, Arifiye'den merkeze gelen demiryolu bozulmadan tramvay hattı yapılmalı. Atatürk Bulvarı'nı gelin insanlara açalım. Yeni Cami'den, Orhan Cami'ye kadar bütün araç trafiğini yerin altına alalım" ifadelerini kullandı.