SİZ YETER Kİ FIRSAT VERİN

GÜNCEL

SİZ YETER Kİ FIRSAT VERİN

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencileri görme engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla proje gerçekleştirdi.

Proje kapsamında "Görüş Açısı" adıyla kısa film hazırlayan öğrenciler, engelli bireylerin fırsat verildiğinde tüm engelleri aştığına dikkat çekti.

Proje Başkanı Fatma Nur Keleş, Projenin Sapanca MYO Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Servet Sezgin ve Öğretim Görevlisi Serpil Çiğdem koordinatörlüğünde sosyal sorumluluk dersi kapsamında hazırlandığını söyledi.  

Projenin amacı ve gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler veren Keleş, şunları kaydetti:

"Okulumuzda bizimle birlikte okuyan 4 bedensel ve 2 görme engelli arkadaşımız olduğu için böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu çalışmada görme ve bedensel engelli bireylerimizin günlük hayatta yaşamış oldukları zorlukları aktarmayı hedefledik. Bilinmeli ki fırsat verildiğinde engelli bireylerimizin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinliklerle projemizi kamuoyu ile buluşturacağız. Projemize katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara, proje ekibimiz Elanur Oruç, Esra Eryıldız, ve Yakup Akarsu'ya, kısa filmimizde ana karakteri canlandıran aynı zamanda proje grubu arkadaşımız Tuğba Kocacenk'e çok teşekkür ederim. Görüş açısı grubu olarak tüm halkımızı görme engelliler ile birlikte 9 Mayıs'ta Sapanca Kapalı spor salonunda yapılacak olan goalball ve nesne tanıma oyunlarına ve 10 Mayıs'ta Sapanca Sosyal Gelişim Merkezinde düzenleyeceğimiz farkındalık konferansına davet ediyoruz."