MÜDÜR DEDE'NİN 23 NİSAN MESAJI

GÜNCEL

MÜDÜR DEDE'NİN 23 NİSAN MESAJI

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, yayınladığı yazılı bir mesajla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara olan sevgi ve güvenini gösterdiğini belirten Dede, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal'in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

Meclisin açılış günü olan 23 Nisan'ı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Mustafa Kemal Atatürk, bu kararı ile çocukların ülke ve millet hayatındaki önemini dünya gündemine taşımıştır.

Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk ve birinci meclisimizin kahraman üyelerini, milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi, en derin saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."