SAPANCA'DA TURİZM HAFTASI ŞENLİĞİ

GÜNCEL

SAPANCA'DA TURİZM HAFTASI ŞENLİĞİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu tarafından Sapanca'da "Turizm Haftası Şenliği" düzenlendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl 8'incisi düzenlenen şenlikte, SAÜ Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Uygulama Oteli Bahçesi'ne farklı yörelere ait yemeklerin sergilendiği stantlar açıldı, aşçılık programı tarafından hazırlanan yemekler davetlilere ikram edildi.

Kırkpınar MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Baysal, etkinlikte emeği geçen ve destek veren öğrenci, akademik, idari personel ile kurumlara teşekkür etti.

Şenliğin öğrenciler tarafından ders projesi kapsamında hazırlandığını belirten Kırkpınar MYO Müdür Yardımcısı Recep Yıldırgan, etkinliğin son 2 yıldır valilik kutlama programına dahil edildiğini söyledi.

Etkinlik stantlarında Türkiye'nin 7 bölesine de yer verdiğini ifade eden Yıldırgan, "Öğrencilerimiz, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesine ait yöresel, tarihi, turistik ve kültürel değerleri kurmuş oldukları stantlarda yemek, el sanatları ve kıyafetlerle sergilemeye çalışıyor" dedi.

Etkinlik program programı hakkında da bilgiler veren Yıldırgan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yıl çıtayı biraz geniş tutarak Marmara bölgesindeki 5 ilin aşçılık dernekleri de etkinliğimize katıldı. Her bir dernek kendi ilinin yöresel mutfak ürünlerini tanıtmak üzere buradalar. Sakarya Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu temsilen Malezya ve Endonezya'dan öğrencilerimiz var. Onlarda kendi ülkelerinin tanıtımının yanında birkaç yöresel ürünlerinin de tanıtımını yapıyorlar. SAÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri de müzik ve folklor performansları ile gün boyunca etkinliği renk katacaklar"

Sakarya'nın turizm gelirlerini arttırmak zorundayız

Sapanca'da yaşamaktan ve hizmet etmekten büyük büyük guru ve mutluluk duyduğunu ifade eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, ilçedeki turizm çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sapanca'da bacalı sanayinin yapılmayacağına dikkat çeken Yılmazer, "Sapanca'da bacalı sanayi yapılamayacağı için ilçemizin gelişmesi ancak turizmle gerçekleştirilebilir. Konaklama, yiyecek, dağ turizmi, göl turizmi, sağlık turizmi gibi dallarda gelişimin sağlanabilmesi için yerel idare olarak gerekli altyapıyı hazırladık ve bu çalışmalarımızla yatırımcılara da ön ayak olmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'ye 32 milyon turizm geldiğini ve önemli olanın Sakarya'nın bu pastanın ne kadarından yararlandığı olduğunu kaydeden Yılmazer, şunları söyledi:

"Ülkemizin kalkınmasında sanayi ve tarım sektörü gibi turizm sektörünün de önemli bir payı olduğunu görmekteyiz ve bu sektörün her zaman ileriye doğru gitmesi tarım alanındaki daralma, sanayideki yenilik ülkelerin turizme ve turizme yönelik transferleri olan alanları daha da ön plana çıkarmaya gayret etmektedir.  Yıllara göre dağılımına baktığımızda ülkemize 32 milyon turistin geldiğini görmekteyiz. Bugün 32 milyon turistten Sakarya'mıza ne kadar turist geldi ne kadar pay aldık. Sakaryamıza ve Sapancamıza ne kadar turist geldi. Ne kadar gelir elde ettik bunlara bakmamız gerekiyor. Sakaryamızın tüm bölgelerini, öne çıkan özellikleriyle, ülke ve ulusal düzeyde reklamını yaparak ve pazarlamak, Sakarya'nın turizm gelirlerini arttırmak zorundayız."

Şenlikte konuşmaların ardından protokol üyeleri ve okul yöneticileri stantları dolaşarak, öğrencilerden bilgi aldı.

Etkinliğe; Sakarya Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, okul yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.