AYDIN YILMAZER'LE 4 YIL

SİYASET

AYDIN YILMAZER'LE 4 YIL

Başkan Aydın Yılmazer, 4 yıllık görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları Sapanca Gazetesi'ne anlattı. "Kalp kırmadık; gönüllere girdik, hizmet ürettik" diyen Yılmazer, yeni projelerini de ilk kez gazetemize anlattı.

MA: "Mart 2014 Yerel seçimlerinde göreve geldiniz. İlk kez belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Aday olduğunuz dönemdeki düşüncelerinizle şu anki düşünceleriniz neler?

A.Y: Öncelikle Sapanca'mıza bugüne kadar hizmet eden seçilmiş büyüklerimizden hepsinden Allah razı olsun. Ellerindeki imkanlar dahilinde, doğa cenneti ilçemize hizmet etmeye çalışmışlar. Biz de 2014 yılında göreve gelir gelmez, taze kan ve farklı bir yapıyla çalışmalarımıza başladık. Ne kadar eğitimci ya da doçent olsam da bazı şeyleri 2 sene sonra daha net görebildim. Yani alışma ve adaptasyon dönemim 2 sene sürdü diyebiliriz. Alışma döneminde hata yapabiliyorsun ya da farklı pencereden baktığın için bazen iyi niyetiniz suistimal edilebiliyor. Aydın Yılmazer olarak, 4 yıllık süre zarfında faaliyetlerimizi, samimi ve dürüstlük içerisinde gerçekleştirmeye çalıştık. Açık kapı politikası uyguladık, halkımızla her zaman iç içe olduk ve belediye hizmetlerini her seferinde biraz daha üzerine koyarak yerine getirdik. Şuan mutlu ve gururluyum. Çünkü 4 yılın ardından büyük bir samimiyetle söyleyebilirim ki vermiş olduğumuz sözlerin büyük bir kısmını yerine getirdik. Hatta söz vermediğimiz birçok projeyi bile hayata geçirdik.

TURİZM VİZYONU

Göreve geldiğimiz gün kendimize bir vizyon belirledik. Sizlerde biliyorsunuz, Sapanca'da 1 metrekare bile sanayi imarına izin verilmiyor. Ama bunun yerine doğal güzelliklerimiz var. Biz de vizyonumuzu bu yönde, turizm üzerine kurduk ve vatandaşlarımızı da turizme yönlendirmek için çalışmalar yapıyoruz.

TURİZM VE İSTİHDAM

Sapancamız da 5 yıldızlı otellerimiz, turistik tesislerimiz, restoranlarımız mevcut. Diğer yandan İtalyan kampında şuan kaba inşaatı tamamlanan ve 2018 yılının sonunda hizmete girmesi beklenen 5 yıldızlı Elite World ile Güral Otel'in yeni binasında çalışmalar hızla sürüyor. Özellikle İtalyan kampının mera alnından çıkarılarak turizm alanı yapılması aşamasında girişimlerde bulunmuş ve olumlu sonuç almıştık. O gün gerçekleştirdiğimiz çabaların bugün sonuçlarını görmek mutluluk verici. Bu otellerimizde çalışmalar tamamlandığında hem ilçe turizmine büyük katkı sağlanacak hem de en az 600-700 kardeşimiz istihdam edilmiş olacak. Bizler için önemli olan burada çalışanların evlerine ekmekle gitmesi, bir de hayır dualarını alırsak ne mutlu bize.

İŞ GARANTİLİ KURSLAR

Bu istihdamın en iyi şekilde sağlanması için belediyemizin kültür müdürlüğü bünyesinde çalışma başlattık. Müdürlüğümüz, otellerin yetkilileriyle görüşerek öncelikli hangi ara elemanlara ihtiyaç varsa o alanlarda kurslar açacak. Vatandaşlarımız bu kurslardan sertifika alarak, vasıflı olarak bölgemizdeki otellerde istihdam edilecek.

M.A: Sapanca için henüz kamuoyuna yansımayan projeler var mı? Varsa çalışmalar hangi aşamada?

İKİ İLÇE AYNI PROJEDE BİRLEŞİYOR

Seçim vaatlerimde yer almayan yeni bir projenin müjdesini vermek isterim. Yeni projemizle 2 ilçeyi birbirine bağlayacağız. Arifiye Belediyesi ile ortak bir projeye imza atarak Uzunkum Sahil ve Bisiklet Yolu'nu Arifiye Gölpark'a kadar uzatıyoruz. Proje tamamlandığında Arifiye Göl Park'tan Sapanca Harmanlık'a kadar toplam 5 km gidiş, 5 km geliş yürüyüş ve bisiklet yolumuz olacak. Yaz diliminde tamamlamayı planladığımız proje ile Sakaryamızın 2 güzide ilçesinde insanlarımız göl kenarında yürüme fırsatı bulacak. Bizim temel prensibimiz; bu doğa cenneti ilçemizin, doğallığını bozmadan güzelliğine güzellik katmak. Bu amaçla daha önce de mevcut sahil yollarımızda düzenlemeler gerçekleştirdik. Harmanlık sahil yolumuzu 250 metre daha uzattık. 500 metrelik merkez sahil yolunu baştan aşağı yenileyerek hem daha modern bir görünüm kazandırdık hem de su baskınlarının önüne geçtik. Yine bu güzergahta 800 metre uzunluğunda Sanat Sokağı'nı yaptık. Bir diğer tarafta ise yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Kırkpınar sahil yolunu yeniledik.

KIRKPINAR SAHİL YOLU AYDINLANIYOR

Kırkpınar sahil yolumuzda bir aydınlatma sorunu var. Bu sorunun çözümü için SEDAŞ'la görüşmeler gerçekleştirerek çözüm ürettik. Kısa süre içerisinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak. Köprünün üzerini belediye olarak biz aydınlatacağız, diğer güzergahları ise SEDAŞ aydınlatacak.

ÜCRETSİZ İNTERNET

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve Güner Ekici Parkları ile Sapanca sahil yolu ve Kırkpınar'a ücretsiz internet hizmeti vermek için yasal ve teknik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tamamlandığında vatandaşlarımız bu bölgelerde ücretsiz internetten yararlanabilecekler.

EN AZ 7-8 BİN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi, önümüzdeki öğrenim yılında İngilizce Rehberlik bölümüne öğrenci alacak. Meslek yüksekokulumuzda İletişim ve Medya bölümü açılacak. Hedefimiz seçim beyannamemde de belirttiğim gibi Sapancamız da en az 7-8 bin üniversite öğrencisinin öğrenim görmesi.

GÜLDİBİ MAHALLESİ KAPALI PAZARYERİ

Güldibi Mahallemize çok amaçlı bir alan yapıyoruz. Çok amaçlı diye adlandırmamın sebebi, pazaryeri olmasının yanında mahalle halkının da sosyal faaliyetlerini burada yapabilecek olması. Ayrıca yine bu alanda köy ürünlerinin satılabileceği Sapanca Organik Ürün Pazarı'nı da hayata geçirmek istiyoruz. Böylece vatandaşların üretmiş oldukları ürünleri satmalarına da imkan sağlayacağız.

ÇUKUR MAHALLE

3-4 sene önce dere taşkını ve inşaat çalışmaları sebebiyle Çukur Mahalle olarak bilinen Gazipaşa Mahallesi Emek Sokak çok kötü bir haldeydi. Çalışmalarla çok nezih bir mahalle haline dönüştü. Bu bölgemize 2019 yılında güzel bir salon yapmayı istiyoruz. Bu nikah salonu veya bir konferans kongre salonu olabilir. Ya da tüm bunların dışında güzel bir park da yapabiliriz. Seçeneklerin birini veya birkaçını aynı anda değerlendireceğiz.

EKOTURİZM

Sapanca Doğa Aktiviteleri ve Parkurlar Projesi ile Soğucak Yaylası merkezli parkurlar oluşturacağız. Bu alanda gerçekleşecek okçuluk, dağ bisikleti, doğa yürüyüşleri, gurup becerileri yarışmaları, tırmanma duvarı, çadır kampı, ATV doğa safari ve at biniciliği gibi faaliyet ve etkinliklerle bölgemize turizm anlamında yeni bir boyut kazandıracağız.

MA: Göreve geldiğiniz günden bu güne geçekleştirilen çalışmalar, projeler hakkında kısaca bilgiler verebilir misiniz?

A.Y: 4 yıllık süre zarfında Sapanca'mız için önemli olduğunu düşündüğümüz veya ilçemize vizyon katacağına inandığımız bir çok projeyi hayata geçirdik. Bunun yanında beleyenin rutin işlerini de eksiksiz yerine getirdiğimize inanıyorum. Hepsini bir anda hatırlamak gerçekten zor, çünkü çok fazla proje ve çalışma gerçekleştirdik. Kısaca neler yaptık dersek;

KURTKÖY DERESİ VADİ REKREASYON MİKRO HES PROJESİ

Kurtköy Deresi Vadi Rekreasyonu Mikro HES projesi gerçekleştirdik. Mikro HES projesi; Sapanca'da kurulacak sosyal tesislerin elektrik enerjisi iç ihtiyacını karşılamak amacıyla, ekolojik dengeyi bozmadan, suyu yatağından ayırmadan, şelale görünümlü, doğa dostu enerji üretimi gerçekleştirmektedir. Projemizin ödül aldığını da burada hatırlatmak isterim.

TURİZM FAKÜLTESİ İLÇEMİZE KAZANDIRILDI

Sapanca Turizm Fakültesi'ni ilçeye kazandırarak eğitim adına büyük bir başarıya imza attık. Geçiş döneminde öğrencilerimize ücretsiz servis hizmeti sunarak, sürecin hızlandırılmasını sağladık.

SAPANCA MESLEK YÜKSEKOKULU

Sapanca Meslek Yüksek Okulu'nun yeni hizmet binasını hayırseverlerin de katkılarıyla inşa ederek Sapanca'mıza kazandırdık.

KURTKÖY GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ

Selçuklu mimarisi tarzında 2 kattan oluşan 140 metrekarelik taban alanı olan kültür merkezi, zemin dışında iki kat ve toplam 550 metrekarelik kullanım alanına sahip. Belediyemiz tarafından yapıldı ve şuan Arapça, İngilizce ve kadınlara yönelik güzel sanatlar kursları veriliyor.

SAPANCA SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Sapanca için en önemli yatırımlarından biri. Merkezimizde binlerce kursiyer eğitim alıyor, kendini geliştiriyor.

BİLGİ, KÜLTÜR VE SANAT EVLERİ

Sapanca Belediyesi Bilgi, Kültür ve Sanat Evleri'nin sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Hedef, her mahalleye Bilgi, Kültür ve Sanat Evleri kurmak. Toplamda 8 adet Bilgi Kültür ve Sanat Evi açıldı. 4 yılda 5 bin 500 kursiyer Bilgi, Kültür ve Sanat Evleri'nde eğitim aldı.

KIRKPINAR KÜLTÜR MERKEZİ

Sapanca'nın kültür ve sosyal hayatına seçkin bir dinamizm katma düşüncesi ile Kırkpınar Mahallesi'ndeki eski hizmet binasını iyileştirerek ilçenin kültür hayatına tahsis etmek istedik. İsabetli bir karar verdiğimizin kıvancını halkımızla paylaşıyoruz.

SAPANCA SOSYETE PAZARI

Girişimlerimizle açılan ve her hafta Salı günleri kurulan Salı Pazarı (Sosyete Pazarı) büyük ilgi gördü. Pazarda sergi açan esnafın işlerini daha verimli hale kavuşturmak için her mahalle merkezinden ücretsiz otobüslerle halkın pazara ulaşımı sağlanıyor. İlçe dışından alışveriş için Salı Pazarı'na gelenlerin sayısı da, her geçen gün artıyor.

SAPANCA OTO PAZARI

İlçe tarihinde ilk defa kapsamlı bir şekilde araç alım satımına tahsis ettiğimiz, kapalı pazar yerindeki oto pazarı, ilk günden itibaren ekonomik hareketlilik sayesinde ilçe ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor.

UZUNKUM PARK

Milli Emlak Müdürlüğüne ait olan araziyi tahsis alarak hayata geçirdiğimiz Uzunkum Park, ilçemizin yeni nefes alma noktalarından biri oldu. Vatandaşlarımız aileleri ile birlikte gelip nezih bir şekilde doğayla iç içe oturup, yürüyüş yapabiliyor ve gölü seyrederek dinlenebiliyor. Ayrıca parkımız yaz aylarında düğünlere de ev sahipliği yapıyor.

SEYİR TERASI

Belediyemiz tarafından yaptırılan ve ilçenin sahip olduğu turizm konseptini bütünleyecek olan Seyir Terası'nı hizmete açtık.

SAPANCA SAAT KULESİ

Sapanca'nın ilk saat kulesi, Sapanca Belediyesi tarafından ilçenin çarşı merkezine giriş noktalarından biri olan Köprübaşı kavşağındaki yerini aldı.

YENİ ÇOCUK PARKLARI

4 yılda toplam 90 adet yeni parkı çocuklarımıza hediye ettik. 60 tane çocuk parkının ise bakımını gerçekleştirdik.

YENİ KAVŞAKLAR YAPILDI, ALT GEÇİTLER TAMAMLANDI

Sapanca genelinde araç veya yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla kritik olan 5 noktada kavşak düzenlemeleri yaptık ve 4 ayrı noktada alt geçitleri iyileştirdik.

SAPANCA'NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİK

4 yılda 45 bin 800 ton asfalt attık, 88 bin metrekare parke yol yaptık. 82 bin metrekare beton döktük, kaldırım yaptık. 26 bin metrekare perde duvar, 3 bin 810 metrekare istinat duvarı, 11 mahalleye yağmur suyu tahliye kanalı yaptık. 9 güzergahta yeni yollar açtık, 11 güzergahta ise yolları gerekli genişliğe kavuşturduk. Vatandaşlarımız şunu bilsin, ilçede asfalt olması gereken yerlerin tamamını biliyoruz. Fakat 2019 yılında ilçenin 30 yıllık su hattı değişecek. Uzunkum'dan Yanık'a kadar tüm su hattı değişecek. Şuan bu bölgelerde sadece iyileştirme yapabiliyoruz. Çalışmaların ardından asfalt çalışmaları gerçekleştireceğiz.

KYK YURDU

Yatırım programına alınması için yoğun çaba harcadığımız Sapanca Meslek Yüksekokulu binasının hemen yanında yapılan 500 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim yurdu tamamlandı ve önümüzdeki öğrenim döneminde hizmete girecek.

EĞİTİM KURUMLARINA DESTEK

İlçede bulunan hemen hemen tüm eğitim kurumlarına Sapanca Belediyesi'nin elinin değmesini sağladık. İhtiyaçlarını giderdik, elimizden gelen tüm imkanları sunduk.

CAMİ RESTORANSYONLARI

İlçemizdeki tarihi camilerimiz; Rahime Sultan Camisi, Hasan Fehmi Paşa Camisi ve Rüstempaşa Camisinin restorasyonlarını, AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen'in de büyük katkılarıyla gerçekleştirdik.

SAPANCA HAMAMI RESTORASYONU

Sapanca Kent Meydanı çalışmaları ile tarihi hamam kalıntılarını gün yüzüne çıkardık. Tarihi dokunun akışını bozmadan yapıyı parkımıza dahil ettik.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ÇEŞMELERİ

Girişimlerimizle ilçede bulunan 9 su fabrikasının önüne ilçe halkımızın ücretsiz yararlanması ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini anmak amacıyla halk çeşmeleri yaptırdık.

İMAM HATİP LİSESİ VE İMAM HATİP ORTAOKULU

Her iki okulumuzun inşaatında da sona gelindi ve önümüzdeki öğrenim yılında hizmete girecekler. Bu sayede geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, daha kaliteli ve daha nezih bir ortamda eğitim alma imkanı bulacaklar.

YENİ İLÇE HASTANESİ

Vatandaşlarımıza daha kapsamlı sağlık hizmeti sunabilmek için ilçeye yeni ve modern ilçe hastanesi kazandırıldı.

SAPANCA SGK

İlçemize yeni ve modern bir SGK binası kazandırdık.

CAMİ VE MESCİTLER

İlçede bulunan ibadethanelere, gerek çevre düzenlemesi, gerek malzeme, gerekse yapı düzenlemeleri konusunda her türlü desteği sağladık.

SOSYAL İŞLER

Sosyal hizmetler çerçevesinde 4 yılda toplam bin 103 hastanın hastane naklini gerçekleştirdik. 780 öğrenciye okul kıyafeti yardımı, ihtiyaç sahiplerine 4 bin 400 adet erzak, 768 vatandaşımıza ilaç, 747 aileye kömür yardımı yaptık. 92 adet engelli aracını ihtiyaç sahiplerine verdik. Hayvanseverler derneğine sokak hayvanları için mama ve barınak sağladık. Geleneksel olarak her yıl kurulan iftar çadırımızda bu güne kadar 120 bin vatandaşımızla birlikte oruç açtık.

21 BRANŞTA TOPLAM BİN 852 KURSİYER

Öncelikle Kültür Müdürlüğümüz bünyesindeki kursların düzenlemesindeki katkıları sebebiyle Sapanca Halk Eğitim Merkezi'ne teşekkür etmek istiyorum. HEM'in de katkılarıyla 21 farklı alanda 2 bin 500 kursiyerimiz bu kurslarda eğitim aldı.

KIRKPINAR EL SANATLARI FESTİVALİ

Kırkpınar El Sanatları Festivali başta olmak üzere birçok festival gerçekleştirdik. Bu yıl festivalimizin 2'ncisini daha da büyüterek düzenleyeceğiz. Hem stant sayısı artacak hem de 7 güne yayacağız. Ayrıca Sapanca Kumbaz Caddesi üzerinde bulunan otopark alanımızda Yöresel Ürünler ve El Sanatları Festivalimizin ilkini gerçekleştireceğiz. Bunun yanında çocuk şenliği ve tasavvuf konseri gibi etkinlikleri vatandaşlarımızla buluşturduk bundan sonrada buluşturmaya devam edeceğiz. 

HALK TOPLANTILARI

Tüm mahallerimizde sırayla gerçekleştirdiğimiz Halk Meclisi Toplantılarında, müdürlerimizle birlikte vatandaşlarımızın sorularını ve taleplerini yerinde dinliyor ve çözüm üretiyoruz.

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Her yıl düzenlediğimiz ramazan etkinlikleriyle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ramazan eğlencelerini köy ve mahallerimizde ilçe halkımıza sunuyoruz.

MUHTARLIK BİNALARI

10 tane yeni muhtarlık binası yaptık mevcut muhtarlık binalarının da tadilatını gerçekleştirdik.

SAPANCA HAYVAN BARINAĞI

Hayvanseverlerin duyarlılığına belediye olarak katkıda bulunmak ve hayvanseverlerin sokak hayvanlarına olan katkılarını, düzenli olarak sürdürecekleri bir merkezi oluşturmak amacıyla Sapanca Hayvanseverler Derneği'nin katkılarıyla Yanık'taki Sokak Hayvanları Barınağı'nı hizmete sunduk. Merkezimize veteriner ve personel desteği sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR SPOR KOMPLEKSİ

Kurtköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 5 bin metrekarelik alan üzerine Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi'ni yaparak hizmete açtık. Tesiste; hem çocukların eğlenmelerine hem de büyüklerin dinlenmelerine imkan verecek, çok amaçlı büyük bir park, spor sahası ve kafeterya bulunuyor. Tepebaşı Mahallemizde de yeni bir halı sahanın yapımını gerçekleştirdik. Ayrıca 6 spor kulübüne de desteğimizi esirgemiyoruz. Örneğin minder sporları merkezini açtık ve yaklaşık 600 çocuğumuz güreş, kungfu, karate gibi minder sporları alanında spor faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

AKÇAY GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ

Akçay Gençlik ve Spor Merkezi'yle büyük bir güzelliğe imza attığımızı düşünüyorum. Bilgi Kültür Evi'yle, Gençlik ve Spor Merkezi'yle, Muhtarlık Binası'yla ve Sağlık Evi'yle bütünü mini bir kampüs niteliğinde olan Akçay Gençlik ve Spor Merkezi, işlevsel yapısıyla da vatandaşımızdan büyük bir beğeni aldı.

HACIMERCAN SOSYAL TESİSİ ve SPOR KOMPLEKSİ

Hacımercan Mahallesi'ne sportif ve sosyal amaçlı yeni bir sosyal tesis binası inşa ettik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı ve altyapısı Sapanca Belediyesi tarafından yapılan spor kompleksi de yakın zamanda hizmete girecek.

SOFFDER VE SAYDER

Sapanca'yı ülkemizin dört bir yanında otomobil sporlarında başarıyla temsil eden Sapanca Off road Kulübü ile Sapanca At yerleştiricileri Derneği'ne Sapanca Belediyesi olarak dernek binası yaptık. Ayrıca her yıl düzenli olarak gerçekleşen yarışlarla ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyoruz.

KADIN VE ÇOCUK MECLİSLERİ

Sapanca'da yine bir ilke imza atarak Kent Konseyi bünyesinde Çocuk ve Kadın Meclislerini kurduk. Gençlik Meclisi'ni ise kısa bir süre sonra hayata geçireceğiz.

OTOYOL SES PERDESİ

Biliyorsunuz ilçemizi ikiye bölen TEM otoyolu var. Orman Bakanlığı nezdinde 5+5 kilometrelik 2 bölüm halinde ağaçlarla ses perdesi yapımı için çalışmalarımızda sona gelindi. İnşallah proje gerçekleşince otoyolun gürültüsünü büyük ölçüde keseceğiz.

HAMAM PROJESİ

Hamam, ilçemize seçim vaadimiz olan hizmetlerden bir tanesi. Şuan inşaatın kabasını bitirdik inçe inşaatını yapıyoruz. İnşallah 2-3 ay içerisinde hizmete sokacağız.

KENT MEYDANI PROJESİ

100 yıllık ilçemiz Sapanca'nın bir kent meydanı yok. Halk Eğitim Merkezi'nin yerine kent meydanını yapmak istiyoruz. Kanuni izinlerin alım süresine göre bu yıl veya 2019 yılında projeye başlayacağız. Yaklaşık 6-7 milyon maliyetle 3 bin metrekare alan üzerinde, yeraltında 2 kat otoparkı bulunan, güzel bir meydanı ilçemize kazandırmak istiyoruz.

TELEFERİK PROJESİ

Sapanca'mıza ve Sakarya'mıza katma değer sağlayacak, yaklaşık maliyeti 50-60 milyon lira olan teleferik projemizde hızla ilerliyoruz. Şuan projenin çizimi tamamlanıyor. Proje hazır olduğunda Kırkpınar Kültür Merkezi'nde 3 boyutlu sunumlarla vatandaşımıza bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Proje alanındaki hiçbir vatandaşımızın bir zararı, sıkıntısı olmayacak. Tam aksine o bölgeye büyük bir katma değer sağlayacak. Ayrıca bu projemizin hayat bulmasıyla en az 50-100 kişi arasında bir istihdam da sağlanmış olacak. Teleferiğin varış noktasında ilerleyen süreçte konaklama, yürüyüş yolları, sosyal tesisler, kafeler, macera park gibi tesisler yapmayı planlıyoruz. Projenin Kırkpınar ayağında ise indirme bindirme bölümü ve otopark yer alacak.

ÇARŞI PROJESİ

30 yıldır el değmeyen Sapanca çarşısını alt yapısıyla beraber baştan aşağıya yeniledik. Yaptığımız çalışmalarla halkımızın ve esnafımızın da beğenisini aldık.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİNASI VE PARKLAR

Turizm Fakültesi'nin önüne güzel bir park kazandırdık. Eski belediye binasını yeniden düzenleyerek, binanın tamamını sivil toplum kuruluşlarına tahsis ettik. Bununla birlikte binanın önünde bulunan parkımızı da yeniden düzenledik.

Sapanca'daki parklarımızda yeni bir uygulamayı da hayata geçirerek Açıkhava kütüphaneleri oluşturduk. Belediye olarak vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Kırkpınar ve Kurtköy Mahallelerimizde benzer kütüphaneler oluşturacağız.

YENİ İŞ YERLERİ İÇİN HİBE                                                

KOSGEB'in ilk kursunu tamamlayarak ikincisini açtık. 200 Sapancalı kardeşimiz KOSGEB aracılığıyla kültür müdürlüğümüzde kurs alıyor. Bu kursun sonrasında proje hazırlayarak devletten bir miktar hibe destek ve isterlerse faizsiz kredi kullanarak kendi iş yerlerini açacaklar.

GÖL KENARI SİT ALANLARI

M.A: Sapanca'nın en önemli sorunlarından biri olan göl kıyısındaki imar konusundaki çalışmalar ne aşama?

A.Y: Kıyı kenar çizgisi ve sit alanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanları mutlak sitten çıkartıp 3. derecede sit alanına çevirmek için bakanlık nezdinde çalışmalarımız devam ediyor. Sit derecesini 3'e düşürebilirsek turizm amaçlı ve temelinde beton olmayan sökülür takılır kafe, restoran, butik otel gibi işletmeler açılabilecek. Bu konuda iyi bir mesafe kat ettiğimizi söyleyebilirim güzel haberler de alıyoruz.

DENİZ BİSİKLETLERİ

MA: Deniz bisikletlerinin yasal olarak işletilebilmesi için yürütülen çalışmalarda bir sonuç alınabildi mi?

AY: Göl, bisiklet ve kayıklar için oluşturulan komisyon, tüm yetkiyi Sapanca Belediye'sine verdi. Yazılar yazıldı, belediye olarak gerekli izinleri alabilirsek iskeleler kurup ya kendimiz işleteceğiz yada ihale ile işletmecilere vereceğiz. Gerekli kurumlara izin yazılarını gönderdik haber bekliyoruz.

YÜKSEK HIZLI TREN

MA: Yüksek Hızlı Tren hattı inşaatının ikinci aşaması ve alt geçitlerdeki çalışmalar ne zaman başlayacak?

AY: Öncelikli olarak tünel yapımları gerçekleştiriliyor. İlçemizde çalışmalar başladığında jandarmanın yanındaki alt geçit büyütülerek araç trafiğine açılacak ayrıca Richmond tarafındaki alt geçitde 40 cm daha yükseltilecek. Lale Otel'in oradaki alt geçit ise genişletilecek. Sanırım ilçemizdeki çalışmaların başlaması 1-2 yılı bulur.

SAPANCASPOR BELEDİYENİN DEĞİL SAPANCA'NINDIR

MA: Sapancaspor 2 yıl önce çıktığı BAL liginden bu sezon Süper Amatör Lig'e düştü. Belediye olarak Sapancaspor'a bakış açınız nedir?

AY: İlçemizde futbol branşında 6 spor kulübümüz var. Bu kulüplerimize tarihte görülmemiş destek sağladık, sağlamaya da devam edeceğiz. BAL ligine çıkarken de çıktıktan sonra da belediye olarak elimizden gelen tüm desteği verdik. Kimse Aydın Yılmazer'in Sapancaspor veya başka kulübe destek vermediğini söyleyemez. Şunu unutmamak lazım. Sapancaspor, Sapanca'nın takımı belediyenin değil. Hep birlikte hareket edilmezse istenen şeylerin tam anlamıyla gerçekleşmesi mümkün değil. Sapancaspor'un bir kulüp binası bile yoktu biz kapımızı açtık. Sapancaspor ve gençlere Yüzevler'deki tesislerimizi tahsis ettik. Sadece bu da değil, neler yaptığımızı herkes biliyor. 50 yıllık takımımızın geliri yok. Ama bakın Kırkpınarımızın var, Kurtköy içinde belediye olarak imkanlar oluşturduk. Akçay ise piknik alanın gelirini tahsis ettik. Sapancaspor'a da merkez otoparkın gelirinin verilmesi noktasında istişare ediyoruz. Biz elimizden geldiği kadarıyla Sapancaspor'u en iyi şekilde sahaya çıkarmaya, önce BAL Ligi daha sonra 3. Lige yükseltmeye çalışacağız. Belediye olarak takımı yerde bırakmamız mümkün değil. Ama Sapancalı bir kardeşlerimiz, bizim yükümüzü hafifletmek, bu sorumluluğa girmek isterse onlara da kapımız açık. Taşın altına gerçekten elini koyacağına inanırsak, maddi ve manevi imkanı varsa o zaman oturur konuşuruz. Sapancaspor için güzel bir şeyler olacağına inanmadığımız sürece takım belediyemiz bünyesinde yoluna devam edecek. Çünkü Sapancaspor hepimizin, belediyenin değil halkın takımı.

YARIN SEÇİM OLSA

MA: 2019 seçimlerinde aday mısınız? Yarın seçim olsa 2014 yerel seçimlerine göre kendinizi orantılarsınız sizce yüzde kaç oy alırsınız?

Şunu samimiyetimle belirteyim aday olmak, başkan olmak en başta Allah'ın nasibi ile olur. Ama kul olarak, kişi olarak, beni buraya layık gören AK Parti genel merkezimiz var. Ben ancak aday adayı olduğumu söyleyebilirim aday olup olamayacağıma ilçe, il ve genel merkezimiz karar verir. 2014'te verdiğim sözleri seçimlere 1 yıl kala yüzde 90 oranında yerine getirmiş olmam en büyük mutluluğum. Çünkü sözümü tuttum ve vatandaşımıza hizmet ettim. Bu görev yeniden bana verilirse uzun vadeli olarak adlandırdığımız yarım kalan projelerimizi tamamlamak istiyorum. Sapanca'da iyi bir çalışma temposu yakaladığımızı düşünüyorum. Biliyorsunuz bir önceki seçimde oy oranımız yüzde 28 ama elhamdülillah 2014'teki seçimlerde ben yüzde 50 oy oranıyla göreve geldim. Şu anki anket çalışmaları da yüzde 60 oy potansiyeli gösteriyor. Bunların yanında en büyük referanslarımız geçirdiğimiz 5 seçim. 7 Haziran,1 Kasım seçimleri, referandum, Cumhurbaşkanlığı Başkanlık sistemi toplam 5 tane seçim geçirdik. Sapanca başkanlık referandumunda yüzde 62 oy aldı. Sapancamız oy oranında yüzde 50'nin altına hiç inmedi. Bu da halkın hükümete, partimize ve yerel idareye olan inancının tescili. Bu noktada dediğim gibi teşkilatım ve halk uygun görürse, güvenoyunu verirse inşallah bir 5 yıl daha görev içerisinde halkımıza hizmet edeceğiz. Kalp kırmadık; gönüllere girdik, hizmet ürettik. Bunun için de mutluyuz. 'Yarın seçim olsa yüzde kaç oy alırsınız' sorunuza vereceğim cevap ise en az yüzde 60 diyebilirim ancak hedefimiz yüzde 70.