TURİZMDE EĞİTİMLİ İŞGÜCÜ

GÜNCEL

TURİZMDE EĞİTİMLİ İŞGÜCÜ

Sakarya Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Mesut Gürdağcık, turizm işletmelerinin başarısının, iş görenlerin başarısı ile doğru orantılı olduğunu söyledi.

Yaklaşan turizm sezonu öncesi açıklamalarda bulunan Gürdağcık, "Otel işletmelerinde başarının en önemli unsuru insan gücüdür. Değişime ayak uydurabilmek ve rekabet gücünü kaybetmemek için çalışanların eğitimi ve geliştirilmesi işletmeler açısından vazgeçilmezdir. İşletmelerin başarısı iş görenlerin başarısı ile doğru orantılıdır. Bu nedenle birçok işletme eğitim planlaması yaparak iş gören eğitimini en üst düzeye çıkarmayı hedeflemektedir. İş görenlerin yeni şeyler öğrenmesi ve kendini geliştirmesi yoluyla işteki performanslarını yükseltmek mümkündür. Planlanmış eğitim faaliyetleri ile işletmenin istediği yönde tutum ve davranış değişikliği sağlanacağı gibi çalışanların kuruma ve kurum kültürüne bağlılığı da arttırılabilir" dedi.

Gürdağcık, "Bu nedenle bütün işletmelerde çalışanların eğitimi ve geliştirilmesinin özel önemi vardır. Eğitim ihtiyaçları mevcut iş gücünün özellikleri, mesleki yeterliliği, yabancı dil bilgisi göz önüne alınarak belirlenmeli ve bu eksikliklere göre eğitim planlaması yapılmalıdır. Eğitim programının hedefi ve düzeyi, katılacak çalışanlar, programın tarihi ve süresi, Programın yöneticileri ve eğitimlerin kimler tarafından verileceği önceden belirlenmelidir. Otel işletmelerinde diğer bir eğitim faaliyeti ise hizmet içi eğitimdir. Çalışan işbaşında iken hem çalışmakta hem de eğitim görmektedir" diye konuştu.