KURSLARDA 19 DALDA 680 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

GÜNCEL

KURSLARDA 19 DALDA 680 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Kültür Müdürlüğü bünyesinde devam eden kursları ziyaret etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla Sapanca Belediyesi Kültür Merkezi ile Bilgi, Kültür ve Sanat Evlerinde 19 farklı dalda gerçekleşen kurslara vatandaşların yoğun ilgisi devam ediyor. İlçenin farklı bölgelerinde vatandaşların istek ve taleplerine göre ücretsiz olarak açılan; İngilizce A-1, İngilizce A-2, seramik, dikiş, gitar, resim, bağlama, tiyatro, filografi, keçe, nakış, el sanatları, sepetçilik, kara kalem, girişimcilik, Arapça, çini, halk oyunları, giyim kurslarında 680 kişi eğitim alıyor.

Bünyesinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korosu oluşturan ve konser hazırlıkları yapan Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğü, aynı zamanda Tasavvuf Müziği Korosu kurulması için de çalışmalarına başladı.

Vatandaşların kurslara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Yılmazer, kurs merkezlerine yaptığı ziyarette, "Eğitim, Turizm ve Kültür Şehri Sapanca sloganı ile sosyal belediyecilik anlamında ilçemize kazandırdığımız kültür merkezlerimiz, bilgi, kültür ve sanat evlerimizde kültür müdürlüğümüz kapsamında her yıl farklı dallarda kurslar açılmakta. Halk Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile açmış olduğumuz kurslara olan vatandaşımızın ilgisi bir eğitimci başkan olarak bizler için memnuniyet verici" dedi.