''SAPANCA; EN İYİ KORUNAN GÖLLERDEN BİRİ''

GÜNCEL

''SAPANCA; EN İYİ KORUNAN GÖLLERDEN BİRİ''

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, "Sapanca; Türkiye'nin en iyi korunan göllerinden biri. Suyu kaynağında korumak zorundayız. İmar planları buna göre yapılmalı, şehircilikte su eksen olarak alınmalı" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Bloomberg HT canlı yayınında Sami Altınkaya'nın sunduğu Çıkış Yolu programına konuk oldu. Sakarya'da gerçekleştirilen altyapı yatırımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Dr. Rüstem Keleş, altyapıda Sakarya örneği, yenilenebilir enerji kaynakları, çevre, altyapının geleceği ve yönetimine ilişkin tespitlerini paylaştı.

Keleş, konuşmasının Sapanca Gölü ile ilgili bölümünde ise şu ifadelere yer verdi:

"Su konusu sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada küresel ölçekli konuşulan bir konu. Çevre yönetimini etkin uygulamamız, suyun her damlasının kıymetini bilmemiz gerekiyor. İmar ve şehircilik uygulamalarına dikkat etmeli, su kaynaklarını eksen olarak almamız gerekiyor. Bizde Sakarya'da bu anlayışı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bu konuda taviz vermiyor ve bizlere destek oluyor. Sapanca; Türkiye'nin en iyi korunan göllerinden biri. Gölün belli noktalarından aldığımız numunelerle suyu takip ediyor, gölümüzü koruyoruz. İnsanlara su sağlamak bizim görevimiz. Ancak biz bütün yaratılmışları kapsayan çalışmalardan sorumluyuz. Su yönetimi sadece insanların ihtiyaçlarını sağlayan bir yönetim olmamalıdır. Su bütün canlı hayatının kaynağıdır. Su varsa hayat vardır. Çağdaş dünya su yönetimini başarmışsa bizde başarmalı ve taviz vermemeliyiz. Su; yerine herhangi bir şeyin ikame edilmediği bir kaynak. Suyu korumamız ve önceleyen yatırımlar yapmamız gerekiyor."