SAPANCA, KENDİ GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

GÜNCEL

SAPANCA, KENDİ GİRİŞİMCİLERİNİ YETİŞTİRİYOR

Sapanca Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ile açılan girişimcilik kursları Kırkpınar Kültür Merkezinde başladı.

Birçok girişimcinin sertifikasını alıp iş dünyasına ilk adımını atmasını hedefleyen Sapanca Belediyesi, 30 yeni girişimci ile eğitimlere başladı. 5 gün boyunca her gün 6 saat eğitim alacak olan kursiyerler, eğitim sonrasında iş planı hazırlamayı öğrenerek KOSGEB'e başvuru yapabilecekler.

Belirli periyotlar halinde devam eden ve her grubun 30 kişiyle sınırlı olduğu eğitimlerin yeni periyodu için ise başvurular devam ediyor. Kendi işinin patronu olmak isteyen girişimciler, Sapanca Belediyesi Kültür Müdürlüğüne giderek girişimcilik kursu başvuru formu doldurmaları yeterli oluyor.

Kursun ilk günü kursiyerleri ziyaret eden Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; "KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu projenin ilçemiz için çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kurslarda eğitim alan birçok kursiyerimiz, her geçen gün büyüyen ve gelişen ilçemizin ekonomisine katkı sağlayacak. İlçemize ve ilçe ekonomisine yararlı işler kuracak olan iş sahiplerimize şimdiden kolay gelsin diyerek başarılar diliyor, kursumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.