SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

SİYASET

SAPANCA BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Sapanca Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti.

KOMİSYONDAN GELDİĞİ ŞEKLİYLE

Toplantının 1. Maddesinde görüşülen, "Mahmudiye Mahallesi Hasanpaşa Caddesine bağlanan ve yeni açılan sokağa isim verilmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyonu Raporu", 2. Maddesinde görüşülen "Tepebaşı Mahallesi 2365 numaralı parselin önünden geçen, Barbaros Caddesine bağlı sokağa isim verilmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyon Raporu" ve 3. Maddesinde görüşülen "Rüstempaşa Mahallesinde bulunan 'Şehit Pilot Üsteğmen Seralp Yalınpala' adlı sokak isminin değiştirilmesine ilişkin hazırlanan İmar Komisyon Raporu", komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE

Toplantının 4. Maddesinde yer alan, "Sapanca 'Kırkpınar Mahmudiye Arası Teleferik Projesi' kapsamında hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği", 5. Maddesinde yer alan, "Sapanca ilçesi Hacımercan, Fevziye ve Şükriye Mahalleleri Kırsal Yerleşim Alanlarını kapsayan alanda yapılacak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı", 6. Maddesinde  yer alan, "Sapanca ilçesi Memnuniye ve Şükriye Mahalleleri Kırsal Yerleşim Alanlarını kapsayan alanda yapılacak 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı", 7. Maddesinde yer alan, "Rüstempaşa Mahallesi 31 ada 54 numaralı parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği" ve 8. Maddesinde yer alan, "Sapanca sınırları içindeki mükerrer cadde sokak isimlerinin değiştirilmesi ve ismi olmayan sokaklara isim verilmesi" oy birliğiyle İmar Komisyonu'na sevk edildi.

OY BİRLİĞİYLE

Toplantının 9. Maddesi "Fiat Marka, Doblo Cargo tipi, 2001 model kamyonet (Panelvan) cinsi aracın hibe olarak kabulü" ile toplantıya gündem dışı olarak eklenen, "Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderlerini görüşmek üzere cetvellerin denetim komisyonuna havale edilmesi" maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

DOĞALGAZ

Toplantıda gündem dışı olarak söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Eyüp Özen, Sapanca, Kurtköy ve Yanık Mahallelerinde doğalgaz bulunmasına rağmen hat çekilmeyen veya kutu takılmayan vatandaşların sorunları hakkında bilgiler verdi.

Özen, Belediye Başkan Yardımcısı Mubin Yeni'nin bir çok noktada sorunları çözümü için büyük mesai harcadığını ancak söz konusu bölgelerdeki sorunların da çözülerek vatandaşların doğalgaza kavuşturulması gerektiğini söyledi.

SORUNLARI BİLİYORUZ ÇÖZMEYE GAYRET EDİYORUZ

Özen'in sözlerine cevap veren Başkan Yılmazer, "Özellikle Sapanca-İzmit Karayolu üzerinde bulunan bölgelerde karayolları yeni hat için izin vermiyor. Çözebileceklerimiz için uğraş veriyoruz. Ancak Karayollarından sebep bir mağduriyet yaşandığının farkındayız. İmarda resmi yol açıksa AGDAŞ'tan talepte bulunabiliyoruz. Diğer yandan özellikle Yanık Mahallesi'nde bazı vatandaşlar yol vermediği için hat geçirilemiyor. AGDAŞ bağımsız bir kuruluştur ikili ilişkilerle olabileceğin üzerinde işler yaptık. Sakarya'da daha doğalgaz gitmeyen ilçeler var buda unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

ŞEHİR MEYDANI PROJESİ

Belediye meclisinde daha önce gündeme getirilen Şehir Meydanı Projesi hakkında vatandaşlara daha çok bilgi verilmesi gerektiğini ifade eden Özen, "Bu proje hakkında vatandaşlarımıza daha detaylı bilgi verilmeli onların görüşleri alınmalıdır. Buradaki Halk Eğitim Merkezi tarihi eser olmasa da ilçe için simgesel bir yapıdır. Bu sebeple vatandaşların görüşleri önemlidir. Bir diğer konu ise zemin etüdü ve projenin maliyetidir" dedi.

"100 YILLIK İLÇEMİZİN BİR KENT MEYDANI YOK"

Özen'in açıklamalarına cevap veren Sapanca Belediye Başkanı Yılmazer, "Şuan resmi olarak bir proje çizilmedi. Bu 2019 veya sonrası kapsayan bir proje. Yaptığımız her işi konunun paydaşları ile istişare ediyor çoğunluk ne diyorsa onu yapıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımız ne istiyorsa ona göre yol çiziyor ve hayata geçiriyoruz. Emeği geçenden Allah razı olsun Kırkpınar, zamanında belde olmasına rağmen bir meydanı var. Şuan Sapanca'mıza bir meydan kazandırmak için görüşmeler yapıyoruz. Şuana kadar tahsis işlemleri haricinde bir çalışma yapmadık. Hak Eğitim Merkezi kullanım ömrünü tamamlayan ve tarihi olmayan bir binadır.  İlçemizin bir otoparka ve meydana ihtiyacı vardır. Ortada bir gerçek varsa 100 yıllık ilçemizin bir kent meydanı yoktur" diye konuştu.

SAPANCA'YA GÖLDEN SU VERİLMESİ

MHP'li Meclis Üyesi Atilla Eker ise geçen hafta gazetemizin manşetinde yer alan Sapanca'ya Sapanca Gölü'nden su verilmesi konusunu gündeme getirdi.

Eker, ilçe sınırları içerisindeki doğal su kaynakları havzasının bir firmaya kiralandığını belirterek ileride şuan Sapanca'ya su sağlayan doğal kaynak sularının da, bu firmaya kiralanacağı iddiaları olduğunu söyledi. Yani uzun vadede Sapanca'nın tamamına Sapanca Gölü'nden su verileceği düşüncesi hakim" dedi.

YENİ SU KİRALAMASI YOK

Soruya cevap veren Başkan Yılmazer, "Sapanca'daki doğal su kaynakları Sakarya Valiliği bünyesinde kiralanmaktadır. Yaklaşık 2-3 yıldır da valilik yeni çıkan bir suyun kiralamasını yapmamıştır. Bizden bundan sonra böyle bir kiralama yapılacağını düşünmüyoruz. SASKİ ile yaptığımız görüşmede en az 50 yıllık planlama yaptıklarını belirterek yazın doğal kaynak sularının yetmediği noktada devreye giren kuyu yani artezyen sularını devre dışı bırakmak istediklerini bunun yerine de gölün suyu olan Hızır İlyas Tepesi'nden su takviyesi yapacaklarını belirttiler. Şunu da söylemek isterim şuan Sapanca'da içtiğiniz su ile Adapazarı'nda içtiğiniz su aynı değil" ifadelerini kullandı.