'SANAYİ KALDIRILSIN'

SİYASET

'SANAYİ KALDIRILSIN'

CHP Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, ilçe girişinde bulunan oto sanayinin kaldırılması gerektiğini belirterek, bunu yerine 100 adet ve 75 metrekarelik küçük işletmeler ve imalathaneler inşa edilmesi gerektiği söyledi.

ÇARPIK KENTLEŞME ÖRNEĞİ

İlçe girişinde bulunan oto sanayinin Sapanca'nın turistik yapısına yakışmadığını ifade eden Çiçek, "İlçemize yakışmayan bu sanayi çarpık kentleşmeye ve kirli bir görüntüye neden olmaktadır. Tüm bunların yanında sanayi tuvaleti çok kirli ve hijyenik değildir. Bu da hem sanayi sahibinin sorumsuzluğu, hem de İlçe Tarım Müdürlüğü'nün denetim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Mescit in de bu tuvaletin üstünde olması büyük bir ayıptır" diye konuştu.

DEVLET VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ

Projenin yapısı hakkında da bilgiler veren Çiçek, "Örnek vererek su şekilde yapılabilir. Dükkan sahibi olacaklardan makul bir miktarda depozito alınabilir ve geri kalan kısım da belediye, esnaf kredi kooperatifi ve halk bankasının katkılarıyla finanse edilebilir. Yer olarak ise belediyeye veya Milli Emlak'a ait bir arsa olabilir. İşletme sahipleri de, kira öder gibi belediyeye veya diğer kurumlara olan borçlarını ödeyebilir. Yani kira öder gibi esnafımız dükkan sahibi yapılabilir. Bu yapılanma hem sanayinin hacmini büyütür hem de rekabeti arttıracak gerçek kaliteyi getirir" şeklinde konuştu.

HACİM GENİŞLER

Yeni proje ile sanayinin hacminin de genişletilebileceğini ifade eden Çiçek, "Bu yapılanma hem sanayinin hacmini genişletir hem de daha çok iş konulunu bir araya getirir. Yeni sanayi kompleksi, oto sanayi, marangozlar ve metal işi yapan işletme sahiplerini de bir arada toplar. Bu komplekste lokanta, çay ocağı, mescit, mini market, park alanı, her dükkan için bir depo, tuvalet ve duş olmalıdır. 100 adet 75 metrekare dükkan yapıldığını düşünürsek uzun dönemli bir ihtiyaç karşılanmış olur" dedi.

"GÖRÜŞMELER YAPACAĞIM"

Çiçek, açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi:

Bu projenin gerçekleşmesi için değerli Kaymakamımız Ali Ada, değerli Belediye Başkanımız Aydın Yılmazer ve değerli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Çelik'le görüşmeler yapacağım. Önemli olan sanayi esnafımızın daha iyi şartlarda işlerini yapması, ilçemizin güzelleşmesi ve dükkan sahibi olarak esnafın sofralarına ekmek götürmesidir.

Bu konudaki araştırmamda yardımları olan, Cemalettin Bostancı, Kayhan Yıldız, Orhan ve Cevat Avcı, Fatih Bostancı, Ercan Bayrak, Emin ve Ali Demir, Kadem ve Adem Sahin, Murat Ersoy, Erol Sağlam, İlyas Kahraman, Şahin Öztürk ve Yaşar Küçükay'a çok teşekkür ederim."