KILIÇ'IN YÖNETİMİNDE SAPANCA'DAN 6 İSİM

SİYASET

KILIÇ'IN YÖNETİMİNDE SAPANCA'DAN 6 İSİM

AK Parti Sakarya 6. Olağan Kongresi'nde yeniden Başkan seçilen Fevzi Kılıç'ın listesinde Sapanca'dan 6 isim yer aldı.

AK Parti Sakarya 6. Olağan Kongresi Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinde de Sakarya'dan benzer bir tablo beklediklerini, önce mahalli idareler seçimlerinde, ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinde Sakarya'dan rekor çıkarılması gereken oy olduğunu söyledi.

"Sakarya son 16 yıldır, demokrasinin, milli iradenin, AK Parti'nin adalet ve kalkınma mücadelesinin en güçlü destekçilerinden biri oldu" diyen Erdoğan, "Geçen sene toplu açılış töreni vesilesiyle Sakarya'ya geldiğimizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sizlerin desteğini talep etmiştim. Sakarya'dan sandıkları patlatmasını istemiştim. Sizler de bize Sakarya Demokrasi Meydanı'nda söz vermiştiniz. Sakarya sözünün eri olduğunu 16 Nisan'da bir kez daha gösterdi. Yüzde 68 gibi Türkiye ortalamasının çok üstünde bir oy oranıyla Sakarya Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' dedi. Ahde vefa gösteren, demokrasiye, milli iradeye, geleceğine sahip çıkan tüm Sakaryalı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan, her kongreyi bugün Sakarya'da olduğu gibi ayrı bir coşkuyla icra ettiklerini, gittikleri tüm şehirlerde çok farklı bir heyecana şahit olduklarını, hem dava arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini hem vatandaşlarla sohbet ettiklerini, hem de muhabbeti perçinlediklerini anlattı.

Aşık Yunus'un "Biz sevdik aşık olduk/Sevildik maşuk olduk/Herdem yeniden doğarız/Bizden kim usanası" dizelerini okuyan Erdoğan, "Biz de yenilendik, güçlendik, hep beraber tazelendik. Sakarya il kongresinin de şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda ise kuruluşundan bugüne kadar AK Parti Sakarya teşkilatlarında vazife üstlenmiş herkese şükranlarını sunarak, ahirete irtihal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Konuşmalar sonrası gidilen seçimlerde Fevzi Kılıç başkanlığındaki yönetim kurulunda Sapanca'dan Can Cengiz Çetin, Selami Öztürk, Zühal Özkan, Nursel Özkılıç, Seher Kural Cinanoğlu isimleri yer aldı. Eski İlçe Başkanı Nazmi Bostancı ise sapanca'dan İl Disiplin Kurulu'na giren isim oldu.